Luka Novi Sad ove godine ostvarila rekordan pretovar robe

Bez autora
Jan 03 2017

Direktor Luke "Novi Sad" Aleksandar Milovančev izjavio je danas da je ta luka u 2016. godini ostvarila rekordan pretovar od više od 1.180.000 tona, te da je u martu mesecu ostvaren i rekordan pretovar na mesečnom nivou u 53 godine dugoj istoriji luke. Milovančev je rekao novinarima da je u martu mesecu u luci "Novi Sad" pretovareno 164.584 tona robe što je apsolutni rekord i što je pokazatelj da sadašnja uprva luke ima ubedljivo bolje rezultate nego prethodnici, jer iz godine u godinu raste gornja granica količine pretovara. Milovančev je istakao da je taj poslovni rezultat ostvaren i pored konstantne priče oko privatizacije luke "Novi Sad" o čemu se uveliko govori u javnosti. Privatizacija luke, ukoliko do nje dođe, je u ingerencijama države pošto je država većinski vlasnik akcija u gotovo stopostotnom iznosu, a koliko mi imamo informacije priča o privatizaciji pokrenuta je zbog pregovora o ulasku u EU, jer u Evropskoj Uniji ne postoji nijedna luka na Dunavu koja je u vlasništvu države, odnosno koja noije u privatnom vlasništvu, rekao je Milovančev.

Luka Novi Sad ove godine ostvarila rekordan pretovar robeDirektor Luke "Novi Sad" Aleksandar Milovančev izjavio je danas da je ta luka u 2016. godini ostvarila rekordan pretovar od više od 1.180.000 tona, te da je u martu mesecu ostvaren i rekordan pretovar na mesečnom nivou u 53 godine dugoj istoriji luke.

Milovančev je rekao novinarima da je u martu mesecu u luci "Novi Sad" pretovareno 164.584 tona robe što je apsolutni rekord i što je pokazatelj da sadašnja uprva luke ima ubedljivo bolje rezultate nego prethodnici, jer iz godine u godinu raste gornja granica količine pretovara. Milovančev je istakao da je taj poslovni rezultat ostvaren i pored konstantne priče oko privatizacije luke "Novi Sad" o čemu se uveliko govori u javnosti.

"Privatizacija luke, ukoliko do nje dođe, je u ingerencijama države pošto je država većinski vlasnik akcija u gotovo stopostotnom iznosu, a koliko mi imamo informacije priča o privatizaciji pokrenuta je zbog pregovora o ulasku u EU, jer u Evropskoj Uniji ne postoji nijedna luka na Dunavu koja je u vlasništvu države, odnosno koja noije u privatnom vlasništvu", rekao je Milovančev.

Pored rekordnog pretovara robe, po rečima Milovančeva, značajna sredstva luka prihoduje i od izdavanja svojih objekata, a posebno je naglasio dobru saradnju sa kompanijama "Lir" i "Univerexport", te, kako je rekao, sjajnu saradnju sa carinom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik