Nakon direktne linije Philadelphia-Dubrovnik u dogovoru i New York-Zagreb

Bez autora
Jun 05 2019

Hrvatska će prvi put nakon gotovo 30 godina biti povezana sa SAD-om izravnom zračnom linijom. American Airlines uvodi sezonsku liniju Philadelphia-Dubrovnik, prvi let na rasporedu je u petak iz SAD-a. Dubrovnik i Philadelphia bit će povezani tri puta tjedno, sve do kraja rujna. Romana Vlašić, direktorica TZ Grada Dubrovnika kaže je uvođenje direktne linije iz SAD-a za Hrvatsku, odnosno Dubrovnik od velike važnosti. Objašnjava i zašto: Nama je američko tržište, što se tiče Dubrovnika, drugo strateški važno tržište po brojnosti, odmah iza Velike Britanije. American Airlines je zasigurno dobro proučio situaciju i procijenio porast broja američkih turista prema Hrvatskoj.

Nakon direktne linije Philadelphia-Dubrovnik u dogovoru i New York-ZagrebHrvatska će prvi put nakon gotovo 30 godina biti povezana sa SAD-om izravnom zračnom linijom. American Airlines uvodi sezonsku liniju Philadelphia-Dubrovnik, prvi let na rasporedu je u petak iz SAD-a. 

Dubrovnik i Philadelphia bit će povezani tri puta tjedno, sve do kraja rujna.

Romana Vlašić, direktorica TZ Grada Dubrovnika kaže je uvođenje direktne linije iz SAD-a za Hrvatsku, odnosno Dubrovnik od velike važnosti. Objašnjava i zašto:

- Nama je američko tržište, što se tiče Dubrovnika, drugo strateški važno tržište po brojnosti, odmah iza Velike Britanije. American Airlines je zasigurno dobro proučio situaciju i procijenio porast broja američkih turista prema Hrvatskoj. Vjerujem da će se ova linija, zasad samo sezonska koja će se odvijati do kraja rujna (u rujnu se očekuje povećanje na četiri leta tjedno), uskoro proširiti svoje letenje na barem cijeli ljetni red letenja, a kasnije i dodatak novih destinacija u Hrvatskoj - kaže.

Otkriva za Studio 4 HRT-a kako već u subotu ujutro u Dubrovnik stiže pun zrakoplov iz Philadelphije. U TZ Dubrovnik vjeruju da će tako biti do kraja rujna, kao i da će to biti temelj za povećanje broja letova.

- Prvi zrakoplov Ryanaira sletio u dubrovačku zračnu luku

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je u emisiji Studio 4 HRT-a nedavne podatke Trip Advisora prema kojima Hrvatska ima 27 posto povećanja pretraživanja i komentara. Za liniju Philadelphia-Dubrovnik rekao je da se ona praktički prvi put uvodi.

- Ona je neka proba, međutim ona nije samo turističkog karaktera. Američko tržište je prepoznalo i mogućnost investicija u Hrvatskoj. To ide jedno s drugim. Nakon ovog ljetnog angažmana vrlo ozbiljno već razgovaramo da pokrenemo direktnu liniju iz New Yorka za Zagreb. Tako da se ja nadam da ćemo već sljedeće godine imati tu mogućnost - najavio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik