Nastavak modernizacije Aerodroma "Konstantin Veliki"

Bez autora
Aug 02 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas potpisivanju ugovora kojim je Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu donirao opremu Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu. Ugovor su potpisali vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević i direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović. Mihajlović je objasnila da danas potpisani dokument predviđa donaciju opreme vredne 400.000 evra, u koju su uključeni rendgen-aparati za pregled robe, pošte i prtljaga, troja metaldetektorskih vrata, kao i detektori eksploziva za pregled ručnog prtljaga. Ona je istakla da je niški aerodrom primer kako se saradnjom države, lokalne samouprave i preduzeća dolazi do dobrih rezultata, s obzirom na to da je za tri godine broj putnika povećan sa 1.300 na više od 183.000, koliko ih je bilo u prvih sedam meseci ove godine.

Nastavak modernizacije Aerodroma "Konstantin Veliki"Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas potpisivanju ugovora kojim je Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu donirao opremu Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu.

Ugovor su potpisali vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević i direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović.

Mihajlović je objasnila da danas potpisani dokument predviđa donaciju opreme vredne 400.000 evra, u koju su uključeni rendgen-aparati za pregled robe, pošte i prtljaga, troja metaldetektorskih vrata, kao i detektori eksploziva za pregled ručnog prtljaga.

Ona je istakla da je niški aerodrom primer kako se saradnjom države, lokalne samouprave i preduzeća dolazi do dobrih rezultata, s obzirom na to da je za tri godine broj putnika povećan sa 1.300 na više od 183.000, koliko ih je bilo u prvih sedam meseci ove godine.

Vlada Srbije, Grad Niš, beogradski i niški aerodromi, Direktorat civilnog vazduhoplovstva i SMATSA radili su kao jedan tim kako bi se postiglo da vazdušna luka u Nišu radi po svim međunarodnim standardima, naglasila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, zajednički cilj je bio da taj aerodrom bude po svim standardima, i to ne samo kao beogradski, koji ima sertifikat koji poseduje tek 20 odsto evropskih aerodroma, već kao bilo koja moderna vazdušna luka.

Ulaganje u opremanje niškog aerodroma će se sigurno nastaviti, budući da se i broj putnika i robe koji se njime prevoze stalno povećava, potvrdila je ona, izrazivši očekivanje da će biti izabran projektant za toranj koji će se graditi naredne godine.

To je, kako je navela, jedan od uslova da Aerodrom "Konstantin Veliki" bude u potpunosti spreman da postane rezervni aerodrom beogradskom.

Prema njenim rečima, plan za naredne četiri godine jeste da se u niški aerodrom ukupno uloži 6,3 miliona evra, kako bi bio još razvijeniji i moderniji.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović iskazao je zahvalnost Aerodromu "Nikola Tesla" na donaciji, a Zorani Mihajlović na podršci građanima Niša i čitavog juga Srbije.

Posle toliko godina stagnacije, Niš i jug Srbije imaju razlog za nadu i vide perspektivu i bolju budućnost, istakao je Bulatović.

On je dodao i da u budžetu grada Niša za narednu godinu više neće biti troškova za plate ljudi na Aerodromu, već će grad ulagati samo u opremu i tehniku i dostizanje najviših standarda.

Vlaisavljević je rekao da su i beogradski i niški aerodrom deo sistema vazdušnog saobraćaja Srbije i da uz podršku Vlade i resornog ministarstva beleže rekordne rezultate u poslovanju.

Đurđanović je izrazio zahvalnost beogradskom aerodromu na donaciji, kao i Vladi Srbije na višegodišnjoj podršci, dodavši da bez toga niški aerodrom ne bi imao rezultate kakve danas ostvaruje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik