Nove investicije a novi i letovi

Bez autora
Sep 05 2018

Mesec dana nakon što je država od lokalne samouprave preuzela rukovođenje niškim aerodromom "Konstantin Veliki", rukovodstvo ove vazdušne luke najavljuje nove linije i investicije. Prema rečima Dušana Kneževića, vršioca dužnosti direktora, prvih osam meseci ove godine "Konstantin" je uslužio 236.949 putnika. To je za 11 odsto, odnosno 23.622 putnika više nego u istom periodu lane. Imajući u vidu da za prvih osam meseci beležimo porast, a pritom je najavljena još jedna avio-linija na relaciji Beč - Niš - Beč možemo da kažemo da je realno očekivati kraj godine sa 360.000 opsluženih putnika - kaže Knežević. Redovan putnički avio-saobraćaj obavlja se prema najavljenom letnjem redu letenja. Ka svim destinacijama leti se dva puta nedeljno, osim ka Cirihu i Bazelu, gde imamo tri leta. Zimskim redom letenja, koji počinje 28. oktobra, definisani su letovi ka svim destinacijama po dva puta nedeljno...

Mesec dana nakon što je država od lokalne samouprave preuzela rukovođenje niškim aerodromom "Konstantin Veliki", rukovodstvo ove vazdušne luke najavljuje nove linije i investicije.

Prema rečima Dušana Kneževića, vršioca dužnosti direktora, prvih osam meseci ove godine "Konstantin" je uslužio 236.949 putnika. To je za 11 odsto, odnosno 23.622 putnika više nego u istom periodu lane.

- Imajući u vidu da za prvih osam meseci beležimo porast, a pritom je najavljena još jedna avio-linija na relaciji Beč - Niš - Beč možemo da kažemo da je realno očekivati kraj godine sa 360.000 opsluženih putnika - kaže Knežević.

- Redovan putnički avio-saobraćaj obavlja se prema najavljenom letnjem redu letenja. Ka svim destinacijama leti se dva puta nedeljno, osim ka Cirihu i Bazelu, gde imamo tri leta. Zimskim redom letenja, koji počinje 28. oktobra, definisani su letovi ka svim destinacijama po dva puta nedeljno.

Knežević ističe korektnu saradnju sa "Vizerom" i "Rajanerom", s kojima aerodrom ima potpisane ugovore do 2021. To znači i da će cena aerodromskih usluga ostati na istom nivou kako je ugovorima i definisano.

STIŽE OPREMA
- Neometano funcionisanje avio-saobraćaja je primarni cilj i svakako da ćemo težiti razvoju avio-saobraćaja, kao i stvaranju boljih uslova na samom aerodromu. Obnova aerodromske opreme je, takođe, u planu, a prve rezultate ulaganja i podrške od strane resornog ministarstva odnosno države očekujemo već u predstojećim mesecima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik