Novi berlinski aerodrom neće biti otvoren ni 2017. godine

Bez autora
Jan 23 2017

Gradske vlasti Berlina saopćile su da ni ove godine neće biti otvoren novi berlinski aerodrom Brandenburg koji je prvobitno trebao biti otvoren 2011. godine. Izgradnja aerodroma Brandenburg počela je 2006. godine, a planirano je da bude otvoren pet godina kasnije.Danas su gradonačelnik Berlina Michael Muller i direktor aerodroma Brandenburg Karsten Muhlenfeld saopćili kako taj infrastrukturni kompleks neće biti završen ni tokom 2017. godine. To je ukupno peto prolongiranje otvaranja novog berlinskog aerodroma.

Novi berlinski aerodrom neće biti otvoren ni 2017. godineGradske vlasti Berlina saopćile su da ni ove godine neće biti otvoren novi berlinski aerodrom Brandenburg koji je prvobitno trebao biti otvoren 2011. godine.

Izgradnja aerodroma Brandenburg počela je 2006. godine, a planirano je da bude otvoren pet godina kasnije.

Danas su gradonačelnik Berlina Michael Muller i direktor aerodroma Brandenburg Karsten Muhlenfeld saopćili kako taj infrastrukturni kompleks neće biti završen ni tokom 2017. godine.

To je ukupno peto prolongiranje otvaranja novog berlinskog aerodroma.

Posljednje inspekcije su utvrdile probleme i nedostatke protupožarnog sistema na novom aerodromu. Naloženo je polaganje nove instalacije u cijelom kompleksu.

Gradonačelnik Muller je ovom prilikom obećao da će novi berlinski aerodrom biti otvoren 2018. godine.

U izgradnju berlinskog aerodroma do sada je uloženo 6,5 milijardi eura, a procjenjuje se da zbog kašnjenja otvaranja svaki mjesec bilježi gubitke od 17 miliona dolara.

U Berlinu su trenutno aktivna dva aerodroma Schonefeld i Tegel, a zbog nedostatnih kapaciteta se nametnula i potreba za još jednim takvim infrastrukturnim projektom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik