Novi terminal Zračne luke Zagreb moći će prevesti 8 milijuna putnika

Bez autora
Aug 02 2016

Nova zagrebačka zračna luka trebala bi se otvoriti u ožujku 2017. godine, a već je sada spremna za tehnički pregled. Uređena je velika zgrada, a ispred nje je parkiralište s čak 1100 parkirnih mjesta. U zgradi su već postavljene stolice u čekaonicama, uređaji za skeniranje prtljage i šalteri za check-in kojih će biti 30. Novi terminal je vrijedan 331 milijun eura, proteže se na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, s tim da će se prve dvije koristiti za dolaske, a druge dvije za odlaske. Nadam se da će svi putnici ostati impresionirani našim novim terminalom koji će predstavljati lijepa ulazna vrata u Hrvatsku i nadam se da će u budućnosti postati zaštitni znak Zagreba i cijele Hrvatske, kazala je Dajana Grbavac Mišetić iz Zračne luke Zagreb.

Novi terminal Zračne luke Zagreb moći će prevesti 8 milijuna putnikaNova zagrebačka zračna luka trebala bi se otvoriti u ožujku 2017. godine, a već je sada spremna za tehnički pregled. Uređena je velika zgrada, a ispred nje je parkiralište s čak 1100 parkirnih mjesta.

U zgradi su već postavljene stolice u čekaonicama, uređaji za skeniranje prtljage i šalteri za check-in kojih će biti 30.

Novi terminal je vrijedan 331 milijun eura, proteže se na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, s tim da će se prve dvije koristiti za dolaske, a druge dvije za odlaske.

'Nadam se da će svi putnici ostati impresionirani našim novim terminalom koji će predstavljati lijepa ulazna vrata u Hrvatsku i nadam se da će u budućnosti postati zaštitni znak Zagreba i cijele Hrvatske' kazala je za 24sata Dajana Grbavac Mišetić iz Zračne luke Zagreb.

Nova zgrada u prvoj fazi će moći primiti 5 milijuna putnika, a kada se broj putnika poveća iznad toga broja kapacitet će se povećati na 8 milijuna putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik