Novine i velika ulaganja na Bečkom aerodromu

Bez autora
Jan 25 2017

Teretni vazdušni centar u okviru Bečkog aerodroma biće proširen za jednu trećinu svoje površine odnosno za 15.000 m2. Aerodrom će za ovu investiciju izdvojiti 16 miliona evra, a planirano je da prošireni centar počne sa radom već u 2017. godini.U cilju implementacije strategije o energetskoj efikasnosti na krovu objekta biće postavljeni fotonaponski solarni paneli za proizvodnju struje koji će zauzimati do sada najveću površinu u Austriji.

Novine i velika ulaganja na Bečkom aerodromuTeretni vazdušni centar u okviru Bečkog aerodroma biće proširen za jednu trećinu svoje površine odnosno za 15.000 m2. Aerodrom će za ovu investiciju izdvojiti 16 miliona evra, a planirano je da prošireni centar počne sa radom već u 2017. godini.

U cilju implementacije strategije o energetskoj efikasnosti na krovu objekta biće postavljeni fotonaponski solarni paneli za proizvodnju struje koji će zauzimati do sada najveću površinu u Austriji. 

Trenutno se preko Bečkog aerodroma transportuje 800 tona tereta dnevno, što čini 280.000 tona godišnje. Polovina izvoza celokupne industrijske proizvodnje u Donjoj Austriji u vrednosti od 8 milijardi evra šalje se preko Bečkog aerodroma u čitav svet. Proširenje teretnog centra dodatno će poboljšati tržišnu poziciju aerodroma i obezbediti nova radna mesta.

Fotonaponski solarni paneli na krovu zgrada aerodroma trenutno zauzimaju površinu od 5.000 m2, a sa novim panelima njihova površina će biti udvostručena. Ova investicija će koštati milion evra. Još jedna novina na Bečkom aerodromu je nedavno otvorena terasa na krovu terminala 3 dužine 306 metarai površine od 1.735 m2 sa koje se pruža pogled na zonu aerodroma. Atrakcija terase jeste pogled od 180 stepeni u pravcu juga i severoistoka aerodroma. 

Slika: © FlughafenWien AG

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik