Otvaranje aviolinije Doha - Sarajevo odgođeno za 2017. godinu

Bez autora
Aug 23 2016

Otvaranje direktne aviolinije Doha - Sarajevo kompanije "Qatar Airways" odgođeno je za narednu godinu zbog kašnjenja isporuke naručenog aviona namijenjenog za tu relaciju, potvrđeno je u Međunarodnom aerodromu Sarajevo.Iako je otvaranje aviolinije prolongirano za 2017. godinu, sa Sarajevskog aerodroma još uvijek ne raspolažu informacijama o preciznom datumu uspostavljanja linije. Devetog marta ove godine "Qatar Airways" već je na svom zvaničnom Twitter profilu poželio dobrodošlicu glavnom gradu Bosne i Hercegovine ističući kako se Sarajevo priključilo njihovoj mreži, a linija Doha-Sarajevo je rezultat saradnje Ministarstava vanjskih poslova BiH i Katara.

Otvaranje aviolinije Doha-Sarajevo odgođeno za 2017. godinuOtvaranje direktne aviolinije Doha-Sarajevo kompanije "Qatar Airways" odgođeno je za narednu godinu zbog kašnjenja isporuke naručenog aviona namijenjenog za tu relaciju, potvrđeno nam je u Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Iako je otvaranje aviolinije prolongirano za 2017. godinu, sa Sarajevskog aerodroma još uvijek ne raspolažu informacijama o preciznom datumu uspostavljanja linije.

Devetog marta ove godine "Qatar Airways" već je na svom zvaničnom Twitter profilu poželio dobrodošlicu glavnom gradu Bosne i Hercegovine ističući kako se Sarajevo priključilo njihovoj mreži, a linija Doha-Sarajevo je rezultat saradnje Ministarstava vanjskih poslova BiH i Katara.

Direktna aviolinija će otvoriti mogućnosti brzog dolaska u BiH potencijalnih katarskih investitora, bogatih poslovnih ljudi i turista koji žele na jednostavan način doći do svog odredišta.

Linija će olakšati putovanja u Katar, a nakon direktnih linija za Zagreb i Beograd, ovo će biti treća linija kojom se Katar povezuje sa zemljama Balkana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik