Planira se proširenje Zračne luke Mali lošinj

Bez autora
Aug 21 2016

Godinama se najavljuje proširenje Zračne luke Mali Lošinj, a sada bi se pripreme mogle intenzivirati i cijela investicija dovršiti do sezone 2018. godine. Lošinjska zračna luka jedan je od strateških projekata za Republiku Hrvatsku koji će sigurno značajno povećati kapacitet dolaska gostiju i dati novu perspektivu za daljnji turistički razvoj Grupi Jadranka d.d., ali i gradu Malom Lošinju, otocima Lošinju i Cresu te hrvatskom turizmu na ovom dijelu Jadrana, ocijenio je prilikom ovotjednog boravka u Lošinju ministar turizma Anton Kliman.

Planira se proširenje Zračne luke Mali lošinjGodinama se najavljuje proširenje Zračne luke Mali Lošinj, a sada bi se pripreme mogle intenzivirati i cijela investicija dovršiti do sezone 2018. godine, piše Glas Istre.

- Lošinjska zračna luka jedan je od strateških projekata za Republiku Hrvatsku koji će sigurno značajno povećati kapacitet dolaska gostiju i dati novu perspektivu za daljnji turistički razvoj Grupi Jadranka d.d., ali i gradu Malom Lošinju, otocima Lošinju i Cresu te hrvatskom turizmu na ovom dijelu Jadrana, ocijenio je prilikom ovotjednog boravka u Lošinju ministar turizma Anton Kliman.

Plan rekonstrukcije i proširenja Zračnog pristaništa uključuje produljenje piste s 900 na 1.800 metara te izgradnju nove zgrade pristaništa, čime će na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika, što će omogućiti ugovaranje čarter linija, a cijeli Lošinj, s naglaskom na hotele s pet zvjezdica kao i privatni smještaj, bit će dostupniji gostima koji traže najvišu kvalitetu.

Projekt je uvršten na listu strateških investicijskih projekata Republike Hrvatske još u svibnju 2014. godine, a prema sadašnjim procjenama, ukupna vrijednost investicije iznosit će oko 35 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik