Prestaje zabrana prometa na cesti Prolog - Vaganj

Bez autora
Aug 09 2016

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije donijelo je Odluku o prestanku privremene opće zabrane prometa na dionici županijske ceste Prolog - Vaganj. Prema priopćenju, ovom odlukom se ukida privremena opća zabrana prometa spomenutom županijskom cestom s obzirom da su završeni svi planirani radovi rekonstrukcije i da su uspostavljeni minimalni uvjeti za sigurno prometovanje predmetnom javnom cestom. Ujedno se skreće pozornost korisnicima da se spomenutom javnom cestom prometuju oprezno zbog dijelova ceste na kojima postoji povećana opasnost od kamenja koje pada ili od kamenja koje se nalazi na cesti. Inače, ova dionica, koja skračuje put od Sinja do Livna za 22 kilometra, sve je do početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća bila glavna prometna poveznica od Splita preko Sinja do Livna i dalje prema unutrašnjosti BiH.

Prestaje zabrana prometa na cesti Prolog - VaganjMinistarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije donijelo je Odluku o prestanku privremene opće zabrane prometa na dionici županijske ceste Prolog - Vaganj (granica RH).

Prema priopćenju, ovom odlukom se ukida privremena opća zabrana prometa spomenutom županijskom cestom s obzirom da su završeni svi planirani radovi rekonstrukcije i da su uspostavljeni minimalni uvjeti za sigurno prometovanje predmetnom javnom cestom.

Ujedno se skreće pozornost korisnicima da se spomenutom javnom cestom prometuju oprezno zbog dijelova ceste na kojima postoji povećana opasnost od kamenja koje pada ili od kamenja koje se nalazi na cesti (odroni kamenja).

Inače, ova dionica, koja skračuje put od Sinja do Livna za 22 kilometra, sve je do početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća bila glavna prometna poveznica od Splita preko Sinja do Livna i dalje prema unutrašnjosti BiH.

Izgradnjom HE Orlovac i akumulacijskog jezera Buško blato uređena je tada nova cesta koja se i danas koristi preko Trilja, GP Kamensko i dalje prema Livnu dok je staru cestu preko Vagnja bacila u drugi plan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik