Sarajevski aerodrom obara rekorde po broju putnika, prošli mjesec za istoriju

Bez autora
Sep 09 2018

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo tokom augusta prošlo je 159.506 putnika, što predstavlja najveći broj opsluženih putnika u jednom mjesecu u historiji ovog aerodroma. Rekord po broju opsluženih putnika u jednom mjesecu oboren je i u julu, te je ovo drugi mjesec zaredom u kojem Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi historijske rezultate. Također, ovo je prva godina u historiji Aerodroma u kojoj je zabilježeno više od 150.000 putnika u jednom mjesecu, rekord koji se također ponavlja već drugi mjesec zaredom, kazala je za Fenu glasnogovornica Aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut. Ovim Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja stabilan rast prometa, u prosjeku 12 posto u odnosu na prošlu godinu, a rast se bilježi i u svim drugim segmentima...

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo tokom augusta prošlo je 159.506 putnika, što predstavlja najveći broj opsluženih putnika u jednom mjesecu u historiji ovog aerodroma. Rekord po broju opsluženih putnika u jednom mjesecu oboren je i u julu, te je ovo drugi mjesec zaredom u kojem Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi historijske rezultate.

Također, ovo je prva godina u historiji Aerodroma u kojoj je zabilježeno više od 150.000 putnika u jednom mjesecu, rekord koji se također ponavlja već drugi mjesec zaredom, kazala je za Fenu glasnogovornica Aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut.

Ovim Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja stabilan rast prometa, u prosjeku 12 posto u odnosu na prošlu godinu, a rast se bilježi i u svim drugim segmentima.

- Primjera radi, u prošlom mjesecu obavljeno je ukupno 1.586 aviooperacija, što je za 5 posto više u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Kada je riječ o kargu, u prošlom mjesecu je otpremljeno 348.467 kg komercijalnog karga, odnosno 60 više u odnosu na isti mjesec 2017, istakla je Bagarić-Arnaut.

Kroz Aerodrom je tokom ove godine prošlo 749.028 putnika, što predstavlja veći broj nego u cijeloj 2014. godini. Tokom protekla tri mjeseca Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio je više od 400.000 putnika, što nikada ranije nije zabilježeno u nekom tromjesečnom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik