"Srbijavoz": Ugovor sa pet opština o finansiranju linije Subotica-Kikinda-Subotica

Bez autora
Sep 27 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas potpisivanju ugovora između preduzeća “Srbija voz” i pet lokalnih samouprava u Vojvodini o sufinansiranju železničkog prevoza na liniji Subotica–Kikinda–Subotica. Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern rekao je, nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije, da ovaj čin pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale da treba da finansijski pomažu ne samo autobuski, već i železnički saobraćaj. Planiranom rekonstrukcijom pruge Subotica–Senta možemo očekivati još više putnika na ovoj liniji, ali će korist osetiti i privreda kada se na obnovljenoj pruzi poveća kapacitet za prevoz tereta, istakao je Kern.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas potpisivanju ugovora između preduzeća “Srbija voz” i pet lokalnih samouprava u Vojvodini o sufinansiranju železničkog prevoza na liniji Subotica–Kikinda–Subotica.

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern rekao je, nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije, da ovaj čin pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale da treba da finansijski pomažu ne samo autobuski, već i železnički saobraćaj.

Planiranom rekonstrukcijom pruge Subotica–Senta možemo očekivati još više putnika na ovoj liniji, ali će korist osetiti i privreda kada se na obnovljenoj pruzi poveća kapacitet za prevoz tereta, istakao je Kern.

Vršilac dužnosti generalnog direktora “Srbija voza” Jugoslav Jović ocenio je da je pomenuti ugovor jedan od najvažnijih koji je ta kompanija potpisala kao prevoznik, dodavši da je on put za dalje poboljšanje usluga i primer koji bi trebalo da slede i druge lokalne samouprave.

Predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi naveo je da je ta opština inicirala potpisivanje ugovora, i da će umesto gašenja linije, o čemu se razmišljalo pre tri godine, od danas ona moći da se dalje razvija.

Železnička linija Subotica–Kikinda–Subotica, kako je istakao, ima veliki značaj i za putnički i za teretni saobraćaj i predstavlja najjeftiniji i najbezbedniji vid prevoza između Subotice i Kikinde.

Ugovor sa „Srbija vozom“ potpisali su gradovi Subotica i Kikinda i opštine Čoka, Kanjiža i Senta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik