Suhoj: S Adrijom nećemo u posao zbog njihovih financijskih problema

Bez autora
Apr 04 2019

Prije nekoliko dana slovenski zračni prijevoznik Adria Airways objavio je kako neće proširiti svoju flotu sa Suhoj Airplanes SSJ100. Ruski dobavljač Suhoj pojašnjava da se zbog Adrijinih financija povukao iz posla. Organizacije uključene u financiranje transakcije provjerile su poslovanje Adrie Airwaysa 2018. godine i savjetovale SCAC-u da napusti posao i time izbjegne gubitke. Uzeli smo u obzir preporuku i zaključili rad na ugovoru. Adria Airways je 26. studenog prošle godine sa SCAC-om potpisala pismo namjere za isporuku 15 zrakoplova SSJ100 pod dugoročnim zakupom. Adria Airways posljednjih mjeseci intenzivno se priprema za dolazak zrakoplova.

Suhoj: S Adrijom nećemo u posao zbog njihovih financijskih problemaPrije nekoliko dana slovenski zračni prijevoznik Adria Airways objavio je kako neće proširiti svoju flotu sa Suhoj Airplanes SSJ100. Ruski dobavljač Suhoj pojašnjava da se zbog Adrijinih financija povukao iz posla.

"Organizacije uključene u financiranje transakcije provjerile su poslovanje Adrie Airwaysa 2018. godine i savjetovale SCAC-u da napusti posao i time izbjegne gubitke. Uzeli smo u obzir preporuku i zaključili rad na ugovoru “, izvijestio je Tass.

Adria Airways je 26. studenog prošle godine sa SCAC-om potpisala pismo namjere za isporuku 15 zrakoplova SSJ100 pod dugoročnim zakupom.

"Adria Airways posljednjih mjeseci intenzivno se priprema za dolazak zrakoplova. Iako je tip aviona i dalje vrlo atraktivan, Adria Airways nije uspjela dogovoriti i zaključiti ugovorne klauzule s ruskom stranom - napisali su u poruci.

Kako je objašnjeno, "na strani Adrije raste sve više zabrinutosti oko predanosti SCAC-a pravičnom i stabilnom dugoročnom partnerstvu i nedostatku zajedničke vizije daljnjeg strateškog razvoja tvrtke".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik