U Srbiji novi sistem naplate putarine

Bez autora
Jan 08 2018

Na istočnom kraku Koridora deset u novoj godini počela je naplata putarine na novoj naplatnoj stanici Dimitrovgrad. Oni koji od 1. januara putuju za Bugarsku ili dolaze iz nje, vožnju novim deonicama auto-puta od Niša do bugarske granice za putnička vozila plaćaju 190 dinara. Ovaj takozvani otvoreni sistem naplate važiće do završetka radova na Koridoru deset. Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad nema gužve, a vozači kažu da su zadovoljni i novim putem i cenom putarine. Građani ipak smatraju da je to normalno i da putarina od 190 dinara nije skupa i da je važno da se vozi dobrim putevima. Naplata putarine na naplatnoj stanici Dimitrovgrad se za sada obavlja u otvorenom sistemu naplate prema unapred utvrdjenim cenama i takav režim će biti na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku koridora, rekao je šef odseka naplate putarine Dragan Milić.

U Srbiji novi sistem naplate putarineNa istočnom kraku Koridora deset u novoj godini počela je naplata putarine na novoj naplatnoj stanici Dimitrovgrad. Oni koji od 1. januara putuju za Bugarsku ili dolaze iz nje, vožnju novim deonicama auto-puta od Niša do bugarske granice za putnička vozila plaćaju 190 dinara.

Ovaj takozvani otvoreni sistem naplate važiće do završetka radova na Koridoru deset. Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad nema gužve, a vozači kažu da su zadovoljni i novim putem i cenom putarine.

Građani ipak smatraju da je to normalno i da putarina od 190 dinara nije skupa i da je važno da se vozi dobrim putevima.

"Naplata putarine na naplatnoj stanici Dimitrovgrad se za sada obavlja u otvorenom sistemu naplate prema unapred utvrdjenim cenama i takav režim će biti na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku koridora", rekao je šef odseka naplate putarine Dragan Milić.

On je rekao i da su cene od 90 dinara za motore, 190 dinara za putnička vozila, 280 dinara za vozila druge kategorije, 560 dinara za vozila treće kategorije, pa do 1120 dinara koliko iznosi cena putarine za vozila četvrte kategorije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik