U Zračnoj luci Pula zabilježen rekordan broj putnika u srpnju

Bez autora
Aug 02 2016

Pulska Zračna luka tijekom srpnja zabilježila je dosad najveći broj putnika u jednom mjesecu, njih 116.334, izvijestili su u ponedjeljak iz Uprave te luke, dodavši kako je time srušen raniji rekord, iz srpnja 2014. godine, od 94.768 putnika. Kako se navodi u priopćenju za javnost, ostvaren je i rekordan rast broja putnika od 33,9 posto u odnosu na srpanj prošle godine. U prvih sedam mjeseci ove godine u pulskoj Zračnoj luci ostvaren je promet od 234.632 putnika, što je 23 posto više u odnosu na 2015. godinu.

U Zračnoj luci Pula zabilježen rekordan broj putnika u srpnjuPulska Zračna luka tijekom srpnja zabilježila je dosad najveći broj putnika u jednom mjesecu, njih 116.334, izvijestili su u ponedjeljak iz Uprave te luke, dodavši kako je time srušen raniji rekord, iz srpnja 2014. godine, od 94.768 putnika.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, ostvaren je i rekordan rast broja putnika od 33,9 posto u odnosu na srpanj prošle godine.

U prvih sedam mjeseci ove godine u pulskoj Zračnoj luci ostvaren je promet od 234.632 putnika, što je 23 posto više u odnosu na 2015. godinu.

Analizirajući promet putnika po zemljama, najveći rast ostvaren je s francuskog tržišta (za 86 posto), irskog (53 posto), britanskog (26 posto), njemačkog (22 posto), ruskog (22 posto) i nizozemskog tržišta (15 posto), navode u Zračnoj luci Pula i dodaju kako se tijekom kolovoza uvode i dodatne linije, pa bi stoga broj putnika tijekom kolovoza trebao biti sličan kao i u srpnju.

Uslijed ostvarenih odličnih pokazatelja u prvih sedam mjeseci i najave za ostatak godine, u zračnoj luci očekuju da će se prvi puta nadmašiti promet od 400 tisuća putnika.

"Premda se promet putnika i zrakoplova osjetno povećao, nisu zabilježena kašnjenja zrakoplova radi povećanog prometa, što je samo dokaz kvalitetnog rada i kvalitetne radne snage te predstavlja poticaj za još bolje rezultate, zaključili su iz Uprave pulske Zračne luke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik