Uspostavljen saobraćaj sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki”

Bez autora
May 24 2020

Dolaskom aviona kompanije „Vizer”, na redovnoj liniji od nemačkog grada Dortmunda do Niša, ponovo je, posle više od dva meseca prekida zbog epidemije koronavirusa, uspostavljen avio-saobraćaj na niškom aerodromu „Konstantin Veliki”.

Iz Dortmunda je u Niš doputovalo 135 putika, a uz poštovanje svih mera predostrožnosti i mera obavezne zdravstvene zaštite sa niške vazdušne luke za Nemačku je odleteo avion takođe pun putnika, izjavio je Mihajlo Zdravković, v.d. direktora JP „Aerodromi Srbije”.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova je ponovo otvorilo granični prelaz na aerodromu u Nišu, što je bio najosnovniji uslov za organizovanje avio-saobraćaja i svu neophodnu kontrolu putnika. Svi zaposleni na „Konstantin Velikom” i sve službe su bili spremni i saobraćaj protiče bez ikakvih problema. Očekujemo da će jedna za drugom u narednom periodu proraditi i sve ostale avio-linije iz Niša prema dvadesetak destinacija i gradova u Evropi i da će saobraćaj ponovo biti kao i pre prekida zbog epidemije – rekao je Zdravković.

Sa Aerodroma „Konstantin Veliki” do prekida zbog pandemije virusa korona leteli su avioni niskobudžetskih avio kompanija „Vizer” i „Rajaner”, kao i „Er Srbija”. Prema rečima Zdravkovića očekuje se da avio prevoznici koji su do sada imali linije iz Niša uskoro nastave organizovanje letova na svim dosadašnjim avio linijama, jer ni jedna od ovih kompanija nije najavila redukciju saobraćaja.

„Vizer” će na liniji Niš-Dortmund-Niš nastaviti letove već naredne nedelje - ponedeljkom, sredom i petkom, a potom će uvesti i sve ostale. „Er Srbija” je, kako je saopšteno, letove iz Niša nastaviti od 1. juna. Pre nekoliko dana „Rajaner” je za početak jula najavio normalizaciju saobraćaja sa Aerodroma „Konstantin Veliki”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik