Više od 8.000 novih korisnika TAG uređaja

Bez autora
Mar 03 2024

Tokom velike akcije "Uzmi TAG, prođi brže", broj korisnika usluge elektronske naplate putarine na auto-putevima u Republici Srpskoj porastao je za više od 8.000, a vršilac dužnosti direktora preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Nedeljko Ćorić najavio je dalju modernizaciju sistema naplate.

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao je veliko interesovanje građana koji su od 25. decembra prošle do 29. februara ove godine uređaj plaćali samo 16 KM, te je u tom periodu prodano 8.146 uređaja.

Ćorić je podsjetio da TAG uređaj omogućava brži, jednostavniji i jeftiniji način prolaska kroz naplatne stanice, jer korisnik nema potrebu da staje da bi platio putarinu za pređenu dionicu auto-puta.

"Zahvaljujući TAG uređaju korisnici prolaze kroz trake namijenjene za elektronsku naplatu putarine, te time izbjegavaju povremene zastoje i gužve na naplatnim stanicama. Uz to, korisnici ostvaruju i popust u iznosu od 15 odsto pri svakoj dopuni korisničkih računa", istakao je Ćorić, prenosi Srna.

On je dodao da uslugu elektronske naplate putarine trenutno koristi oko 25 odsto korisnika, a namjera je da taj procenat u narednom periodu bude i veći.

"U planu je uvođenje novih načina beskontantnog plaćanja putarine, sve u cilju što bezbjednijeg i bržeg protoka saobraćaja na samim naplatnim mjestima, bez zadržavanja i stvaranja gužvi, posebno u danima vikenda, tokom praznika i sezone godišnjih odmora", poručio je Ćorić.

Prema njegovim riječima, preduzeće "Autoputevi" će i u narednom periodu, modernizacijom sistema naplate putarine, omogućiti niz novih usluga i pogodnosti, koje će znatno olakšati njihovo putovanje do odredišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik