Više od pola milona putnika prevezeno iz Srbije

Bez autora
Jan 08 2017

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da je prethodnu godinu završio sa rekordnim brojem putnika, velikim širenjem svoje mreže i globalnim priznanjima za kvalitet poslovanja i usluga koje pruža. Tokom prethodnih 12 meseci WIZZ je dodao 9 aviona u svoju flotu, povećao svoju ponudu sa 17 novih odredišta i proširio svoju mrežu sa 100 novih linija. WIZZ je prevezao 23 miliona putnika u 2016. što predstavlja porast od 19% u odnosu na 2015. Na kraju godine avio-kompanija je povezivala 134 odredišta u 40 zemalja sa ukupno 519 linija koje su bile u ponudi. Tokom godine WIZZ je dodao u svoju flotu devet ultra-efikasnih Airbus-ovih aviona A321 i otvorio preko 400 radnih mesta čime je ukupan broj zaposlenih koji rade za ovu kompaniju porastao na 3000.

Više od pola milona putnika prevezeno iz SrbijeWizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da je prethodnu godinu završio sa rekordnim brojem putnika, velikim širenjem svoje mreže i globalnim priznanjima za kvalitet poslovanja i usluga koje pruža. Tokom prethodnih 12 meseci WIZZ je dodao 9 aviona u svoju flotu, povećao svoju ponudu sa 17 novih odredišta i proširio svoju mrežu sa 100 novih linija.

WIZZ je prevezao 23 miliona putnika u 2016. što predstavlja porast od 19% u odnosu na 2015. Na kraju godine avio-kompanija je povezivala 134 odredišta u 40 zemalja sa ukupno 519 linija koje su bile u ponudi. Tokom godine WIZZ je dodao u svoju flotu devet ultra-efikasnih Airbus-ovih aviona A321 i otvorio preko 400 radnih mesta čime je ukupan broj zaposlenih koji rade za ovu kompaniju porastao na 3000.

Flota Wizz Air-a se sada sastoji od 74 aviona Airbus A320 i A321, koji lete iz 25 operativnih baza u 13 zemalja srednje i istočne Evrope. Dve nedavno najavljene nove baze - u Kišinjevu (Moldavija) i Varni (Bugarska) počeće sa radom u martu i julu 2017.

Tokom 2016. prepoznati su Wizz Air-ov stalan razvoj i odlična usluga koju pruža putnicima što je nagrađeno prestižnim svetskim nagradama. WIZZ je proglašen za najbolju low-cost avio-kompaniju u 2016. od strane Air Transport World-a (ATW), jednog od vodećih ekonomskih časopisa kao i Centra za avijaciju (CAPA), vodeće vazduhoplovne informativne agencije.

Tokom 2016. Wizz Air je prevezao više od 545.000 putnika na linijama iz Srbije, ostvarivši porast od 19% u odnosu na 2015. i na taj način je doprineo tržištu rada u lokalu podržavši otvaranje preko 400 novih radnih mesta u povezanim delatnostima*. U 2017. će drugi avion Airbus A320 biti uključen u beogradsku operativnu bazu što će omogućiti uspostavljanje četiri nove linije. Wizz Air je od 2010. godine posvećen srpskim putnicima, šireći svoju mrežu linija i stvarajuću nove mogućnosti za jeftina putovanja od i do Srbije. Wizz Air trenutno nudi ukupno 20 low-cost linija do 15 odredišta u 7 zemalja sa dva srpska aerodroma u Beogradu i Nišu.

Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a je izjavio: "2016. je bila izvanredna godina za Wizz Air. U isto vreme dok smo održavali našu lidersku poziciju kao najveće low-cost avio-kompanije na tržištima u srednjoj i istočnoj Evropi, prepoznat je kvalitet usluga koju pružamo za šta smo dobili veoma značajna međunarodna priznanja. Naš efikasan, ultra low-cost model nam omogućaa snažan rast i novo širenje naše mreže kako bismo još bolje odgovorili na zahteve naših putnika. Nastavićemo da nudimo avio-karte po najnižim mogućim cenama i u isto vreme da pružamo vrhunsku uslugu i budemo izuzetno povoljni našim putnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik