Za tri godine brzi vozovi

Bez autora
Sep 05 2018

Pruga Stara Pazova - Novi Sad, koja je deo buduće brze pruge Beograd - Budimpešta, biće završena do novembra 2021. godine, a ulaganje u razvoj železnice sinonim je za razvoj i napredak Srbije - poručila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom obilaska radova u utorak na izgradnji vijadukta i tunela Čortanovci. Obilasku radova koje izvodi ruska kompanija "RŽD internešnel", prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Njegova ekselencija Aleksadar Čepurin, kao i predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović. Ističući dobru i efikasnu saradnju srpskih i ruskih kompanija, ministarka Muhajlović je iznela podatak da je ugovoren celokupan iznos ruskog kredita od 800 miliona dolara, a da je do sada povučena oko polovina sredstava...

Pruga Stara Pazova - Novi Sad, koja je deo buduće brze pruge Beograd - Budimpešta, biće završena do novembra 2021. godine, a ulaganje u razvoj železnice sinonim je za razvoj i napredak Srbije - poručila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom obilaska radova u utorak na izgradnji vijadukta i tunela Čortanovci.

Obilasku radova koje izvodi ruska kompanija "RŽD internešnel", prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Njegova ekselencija Aleksadar Čepurin, kao i predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović.

Ističući dobru i efikasnu saradnju srpskih i ruskih kompanija, ministarka Muhajlović je iznela podatak da je ugovoren celokupan iznos ruskog kredita od 800 miliona dolara, a da je do sada povučena oko polovina sredstava.

Dobru saradnju srpskih i ruskih graditelja istakao je i Sergej Pavlov, generalni direktor "RŽD internešnel" navodeći da je ovo ogromno gradilište čak i za ovu rusku kompaniju.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da će po završetku kompletne deonice biti olakšan transport robe i putovanje ljudi, što će doprineti unapređenju turizma, samim tim i razvoju Srbije, AP Vojvodine i svih opština koje se nalaze na trasi pruge.

I koloseci i škole
Svuda gde ruska kompanija gradi pruge, ona obnavlja i škole. Tako u OŠ" "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima, "RŽD internešenel" obnovila je učionicu za ruski jezik i opremila je nameštajem i opremom. Školu su u utorak posetili ambasador Čepurin, ministarka Mihajlović, domaćini iz Pokrajine i predstavnici RŽD "Internešenel."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik