Za unapređenje kombinovanog transporta 120 miliona dinara

Bez autora
Jul 22 2018

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta, u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara.Cilj ovakve afirmativne mere je pružanje podrške privrednicima preko kojih se ova vrsta transporta realizuje, što će doprineti ne samo njegovom unapređenju, već i većoj bezbednosti u saobraćaju i efikasnijoj zaštiti životne sredine.

Za unapređenje kombinovanog transporta 120 miliona dinaraMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta, u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara.

Cilj ovakve afirmativne mere je pružanje podrške privrednicima preko kojih se ova vrsta transporta realizuje, što će doprineti ne samo njegovom unapređenju, već i većoj bezbednosti u saobraćaju i efikasnijoj zaštiti životne sredine.

Za sredstva u iznosu od 120 miliona dinara mogu da konkurišu vlasnici i upravljači terminala za kombinovani transport, operateri za železnički i drumski transport, kao i oni koji se bave upravljanjem železničkom infrastrukturom i špedicijom, dok se novac može upotrebiti za izgradnju i rekonstrukciju terminala, nabavku opreme i mehanizacije, informaciono-komunikacione sisteme i železnička vozila, odnosno lokomotive i vagone za kombinovani transport.

U javnom pozivu ne mogu učestvovati privrednici čije kompanije beleže teškoće u poslovanju, pre svega smanjenje prihoda, rast gubitka i zaliha ili imaju neizmirene obaveze prema Republici Srbiji.

Javni konkurs biće otvoren dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2018. godine.

Detalji o javnom pozivu i prateća dokumentacija za prijavu mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture www.mgsi.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik