Zračne luke u Zagrebu i Zadru ruše rekorde

Bez autora
Aug 03 2017

Zadar je ove godine u nekoliko stranih medija proglašen turističkom hit destinacijom. Stoga i ne čudi što zadarska zračna luka ponovno ruši rekorde. U Zračnoj luci Zadar u ovogodišnjem srpnju prevezno je 114.000 putnika, što je najveći broj putnika prevezenih u jednom mjesecu od osnutka te zračne luke. Broj prevezenih putnika veći je za 17,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, izjavio je Tomislav Žepina, rukovoditelj komercijale Zračne luke Zadar. U kolovozu se očekuje jednako povećanje broja putnika, kaže, pa bi se također po prvi put trebalo dogoditi da se dva mjeseca za redom premaši brojka od 120.000 putnika. Imaju sedam novih linija i tri nova prijevoznika. Od početka godine do kraja srpnja kroz tu luku prošlo je 320.000 putnika a do kraja godine ukupni promet bi trebao biti oko 600.000 putnika, što je za 15 posto više u odnosu na prošlogodišnji rekord.

Zračne luke u Zagrebu i Zadru ruše rekordeZadar je ove godine u nekoliko stranih medija proglašen turističkom hit destinacijom. Stoga i ne čudi što zadarska zračna luka ponovno ruši rekorde.

U Zračnoj luci Zadar u ovogodišnjem srpnju prevezno je 114.000 putnika, što je najveći broj putnika prevezenih u jednom mjesecu od osnutka te zračne luke. Broj prevezenih putnika veći je za 17,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, izjavio je Tomislav Žepina, rukovoditelj komercijale Zračne luke Zadar.

U kolovozu se očekuje jednako povećanje broja putnika, kaže, pa bi se također po prvi put trebalo dogoditi da se dva mjeseca za redom premaši brojka od 120.000 putnika. Imaju sedam novih linija i tri nova prijevoznika.

Od početka godine do kraja srpnja kroz tu luku prošlo je 320.000 putnika a do kraja godine ukupni promet bi trebao biti oko 600.000 putnika, što je za 15 posto više u odnosu na prošlogodišnji rekord.

Rekordan broj putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Srpanj je bio rekordan mjesec i za Zračnu luku Franjo Tuđman, s 351.532 putnika, što je povećanje od 14,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Najprometniji dan bio je 17. srpnja s 12.598 putnika, a još je tri dana bilo više od 12.000 putnika što se u povijesti zagrebačke zračne luke još nije dogodilo.

Rast prometa od 10 posto, traje cijelu godinu, a usluge najprometnije zračne luke u Hrvatskoj u prvih je sedam mjeseci koristilo više od 1,6  milijuna putnika.

Rastu broja putnika doprinijela je uspostava osam novih linija od kojih su tri linije dvaju novih avioprijevoznika klijenata Zračne luke Franjo Tuđman - Monarcha i Emiratesa.

Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba, a postojeće zrakoplovne kompanije povećale su broj frekvencija i kapacitete zrakoplova što je sve izravno utjecalo na značajan kontinuirani porast prometa putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik