13.04. otvaranje najvećeg i najmodernijeg tržnog centra u BiH

Bez autora
Apr 03 2012

Mostarci će od 13.04. dobiti kino kompleks, i to u sklopu najmodernijeg tržnog centra u Bosni i Hercegovini. Mepas mall će sa svojih 99,000 m² biti i najveći tržni centar u BiH. Centar je građen na način da vizualno, koncepcijski i sadržajno prati sve aktuelne trendove kada su u pitanju prodajni centri ovog tipa u Evropi. Inditex, Cinestar multipleks kina sa 5 zvjezdica, McDonald`s samo su dio sadžaja prodajnog centra koji je izgradio Mirko Grbešić, vodeći privrednik Bosne i Hercegovine i regije, inače vlasnik Mepas-a iz Širokog Brijega. Ovaj objekat Mostaru i široj zajednici donosi niz pogodnosti, s obzirom da sličnog objekta nema na tromeđi Dubrovnik-Split-Sarajevo. Tržni centar će biti velika atrakcija za cijelu regiju, a mnogi koji nisu mislili doći u Mostar će se sada vjerovatno predomisliti. Gradnja novog tržnog centra je investija od 50 miliona eura, a otvaranje objekta donijet će i nova radna mjesta.

13.04. otvaranje najvećeg i najmodernijeg tržnog centra u BiHMostarci će od 13.04. dobiti kino kompleks, i to u sklopu najmodernijeg tržnog centra u Bosni i Hercegovini. Mepas mall će sa svojih 99,000 m² biti i najveći tržni centar u BiH.

Centar je građen na  način da vizualno, koncepcijski i sadržajno prati sve aktuelne trendove kada su u pitanju prodajni centri ovog tipa u Evropi. Inditex, Cinestar multipleks kina sa 5 zvjezdica, McDonald`s samo su dio sadžaja prodajnog centra koji je izgradio Mirko Grbešić, vodeći privrednik Bosne i Hercegovine i regije, inače vlasnik Mepas-a iz Širokog Brijega. Ovaj objekat Mostaru i široj zajednici donosi niz pogodnosti, s obzirom da sličnog objekta nema na tromeđi Dubrovnik-Split-Sarajevo. Tržni centar će biti velika atrakcija za cijelu regiju, a mnogi koji nisu mislili doći u Mostar će se sada vjerovatno predomisliti.

Gradnja novog tržnog centra je investija od 50 miliona eura, a otvaranje objekta donijet će i nova radna mjesta.

S obzirom da je veliki broj potrošača iz čitave Hercegovine svaki vikend išao u neke druge veće gradove u šoping centre ovog tipa, otvaranjem novog centra takvi odlasci više neće biti potrebni.

Kada je u pitanju investicija, u obzir je svakako uzeta lokacija, broj stanovnika, nepostojanje prodajnog centra ovog tipa u Hercegovini te veličina i kvalitet usluge.

Mepas mall, prigodnim programom, otvara svoja vrata 13.04.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik