Balažič: Zaduženost Mercatora je podnošljiva na dugi rok

Bez autora
Jun 24 2013

Predsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič izjavio je kako politika nije utjecala na prodaju Mercatora Agrokoru. Na sastanku s premijerkom Bratušek na kojem je početkom svibnja bio s predsjednikom Uprave Pivovarne Laško Dušanom Zorkom bio je izražen poziv k odgovornom postupanju svih sudionika u procesu i izrečen stav o potrebi zaštite interesa društva u procesu prodaje. Mercator će, prema uvjetima sporazuma, najmanje deset godina ostati samostalni brend. Najviše će o tome odlučivati potrošači. Budu li oni vjerovali Mercatoru, onda će vlasnik zadržati ime. Ako potrošači budu kupovali slovenske proizvode i tražili ih, pametni trgovac će ih zadržati na policama.

Balažič: Zaduženost Mercatora je podnošljiva na dugi rokPredsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič izjavio je za Večer kako politika nije utjecala na prodaju Mercatora Agrokoru.

- Prema mojim spoznajama, nitko iz politike nije utjecao na prodaju, rekao je Balažič.

Na sastanku s premijerkom Bratušek na kojem je početkom svibnja bio s predsjednikom Uprave Pivovarne Laško Dušanom Zorkom bio je izražen poziv k odgovornom postupanju svih sudionika u procesu i izrečen stav o potrebi zaštite interesa društva u procesu prodaje.

Mercator će, prema uvjetima sporazuma, najmanje deset godina ostati samostalni brend.

- Najviše će o tome odlučivati potrošači. Budu li oni vjerovali Mercatoru, onda će vlasnik zadržati ime. Ako potrošači budu kupovali slovenske proizvode i tražili ih, pametni trgovac će ih zadržati na policama, jasan je Balažič.

Glede slovenskih dobavljača Agrokor se obvezao da će najmanje tri godine ostati na policama. Balažiču se to razdoblje čini poštenim i dobavljači će, budu li dobro radili, to znati iskoristiti. Dodaje da nijedan trgovac neće s polica sklanjati robu koju potrošači žele kupovati.

O zaduženosti obaju društvava kaže da je relativno gledano Mercator zaduženiji od Agrokora no da je ta zaduženost na duži rok podnošljiva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik