BIMAL bilježi veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope

Bez autora
Jul 07 2013

Tržišni lider po proizvodnji vrhunskog jestivog ulja, kompanija BIMAL iz Brčkog, pored implementiranih ISO 9001:2008 i HACCP standarda posjeduje i certifikate IFS (International Food Standard), Kosher, te od oktobra prošle godine i Halal standard BAS 1049:2010. BIMAL suncokretovo ulje koje nosi oznaku halal vodeći je proizvod na domaćem tržištu, ali bilježi i sve veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope, te Bliskog istoka. Svoju poziciju lidera ostvaruje ispunjavanjem zahtjeva i očekivanja kupaca stavljajući poseban akcent na zdravstvenu ispravnost hrane koju proizvodi. Halal standard BAS 1049:2010 počiva na preventivnoj proaktivnoj metodi i kompatibilan je s drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom.

BIMAL bilježi veći prodor na tržišta jugoistočne EvropeTržišni lider po proizvodnji vrhunskog jestivog ulja, kompanija BIMAL iz Brčkog, pored implementiranih ISO 9001:2008 i HACCP standarda posjeduje i certifikate IFS (International Food Standard), Kosher, te od oktobra prošle godine i Halal standard BAS 1049:2010.

BIMAL suncokretovo ulje koje nosi oznaku halal vodeći je proizvod na domaćem tržištu, ali bilježi i sve veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope, te Bliskog istoka.

Svoju poziciju lidera ostvaruje ispunjavanjem zahtjeva i očekivanja kupaca stavljajući poseban akcent na zdravstvenu ispravnost hrane koju proizvodi.

Halal standard BAS 1049:2010 počiva na preventivnoj proaktivnoj metodi i kompatibilan je s drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom.

Karakteristike halal proizvoda su zdravstveno ispravni proizvodi prisutni na svim područjima svijeta, proizvodi prihvatljivi za sve životne dobi i pripadnike drugih konfesija, a dodatna kontrola garantuje sigurnost kvaliteta proizvoda koje BIMAL proizvodi.

Kompanija BIMAL opremljena je danas najsavremenijim postrojenjima i sa najmodernijom proizvodnom tehnologijom svrstava se u sam vrh proizvođača jestivih ulja u regionu.

Zahvaljujući proizvodima od suncokretovog, sojinog i sjemena uljane repice, postala je jedna od najmodernijih fabrika ulja u jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz Agencije Apriori komunikacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik