Delhaize prodao trgovine u Crnoj Gori Expo Commerceu

Bez autora
Jul 11 2013

Belgijski trgovinski lanac Delhaize grupa objavio je da prodaji svih 25 prodavnica "Maksi", "Mini maksi" i "Tempo" u Crnoj Gori. Delhaize je dogovor oko prodaje postigao sa crnogorskom kompanijom Ekspo komerc (Expo Commerce). U 2012. godini ove prodavnice ostvarile su ukupno oko 50 miliona evra prihoda. Delhaize i Expo će raditi na osnovu dogovora o franšizingu i zadržaće "Maksi, "Mini Maksi" i "Tempo" kao imena radnji. Očekuje se da se transkacija završi u četvrtom kvartalu 2013. godine i zavisi od dobijanja potrebnih dozvola kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala. Kompanija Expo je osnovana 1991. godine sa sedištem u Kotoru u Crnoj Gori, a od 1998. godine posluje pod imenom Expo komerc. Osnovne delatnosti kompanije su trgovina na veliko i malo mešovitom i prehrambenom robom i usluge.

Delhaize prodao trgovine u Crnoj Gori Expo CommerceuBelgijski trgovinski lanac Delhaize grupa objavio je da prodaji svih 25 prodavnica "Maksi", "Mini maksi" i "Tempo" u Crnoj Gori.

Delhaize je dogovor oko prodaje postigao sa crnogorskom kompanijom Ekspo komerc (Expo Commerce).

Kako se navodi, u 2012. godini ove prodavnice ostvarile su ukupno oko 50 miliona evra prihoda.

Delhaize i Expo će raditi na osnovu dogovora o franšizingu i zadržaće "Maksi, "Mini Maksi" i "Tempo" kao imena radnji.

"Očekuje se da se transkacija završi u četvrtom kvartalu 2013. godine i zavisi od dobijanja potrebnih dozvola kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala", dodaje se u saopštenju.

Kompanija Expo je osnovana 1991. godine sa sedištem u Kotoru u Crnoj Gori, a od 1998. godine posluje pod imenom Expo komerc. Osnovne delatnosti kompanije su trgovina na veliko i malo mešovitom i prehrambenom robom i usluge.

Delhaize posluje i u Srbiji, gde ima oko 360 prodajnih objekata. Delhaize grupa čije je sedište u Belgiji prisutna je u devet zemalja na tri kontinenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik