Do kraja godine ukupno 5.000 radnih mesta

Bez autora
Sep 20 2011

"Merkator S" jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, u prvih šest meseci ove godine zaposlio je 239 radnika. Do kraja 2011. godine "Merkator" planira da zaposli još 700 saradnika, tako da će nakon proširenja svog poslovanja i maloprodajne mreže, kompanija u svojim preduzećima "Merkator S", "Intersport" i "Modiana" zapošljavati blizu 5.000 ljudi. Pored redovnih izmirenja svih obaveza, "Merkator S" je prvi trgovac koji je potpisao pojedinačni kolektivni ugovor sa Sindikatom "Merkator S" i na taj način pokazao visok stepen odgovornosti prema zaposlenima da i u kriznim uslovima poslovanja, očuva socijalnu poziciju svojih saradnika. Ova kompanija kontinuirano ulaže u razvoj svojih kadrova, tako da su 3.300 zaposlenih u kompaniji pohađali neki vid usavršavanja, što iznosi skoro 80 odsto od ukupnog broja zaposlenih. Pored zakonski obaveznih obuka, za svoje zaposlene u prvih osam meseci ove godine organizovao je 21.270 časova za stručnu obuku, ali i obuku za rukovođenje i lični razvoj, kao i obuku za novozaposlene.

Do kraja godine ukupno 5.000 radnih mesta"Merkator S" jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, u prvih šest meseci ove godine zaposlio je 239 radnika.

Do kraja 2011. godine "Merkator" planira da zaposli još 700 saradnika, tako da će nakon proširenja svog poslovanja i maloprodajne mreže, kompanija u svojim preduzećima "Merkator S", "Intersport" i "Modiana" zapošljavati blizu 5.000 ljudi.

Pored redovnih izmirenja svih obaveza, "Merkator S" je prvi trgovac koji je potpisao pojedinačni kolektivni ugovor sa Sindikatom "Merkator S" i na taj način pokazao visok stepen odgovornosti prema zaposlenima da i u kriznim uslovima poslovanja, očuva socijalnu poziciju svojih saradnika.

Ova kompanija kontinuirano ulaže u razvoj svojih kadrova, tako da su 3.300 zaposlenih u kompaniji pohađali neki vid usavršavanja, što iznosi skoro 80 odsto od ukupnog broja zaposlenih.

Pored zakonski obaveznih obuka, za svoje zaposlene u prvih osam meseci ove  godine organizovao je 21.270 časova za stručnu obuku, ali i obuku za rukovođenje i lični razvoj, kao i obuku za novozaposlene.

Kao rezultat ulaganja u razvoj i usavršavanje zaposlenih u prošloj godini napredovalo je preko 1.000 saradnika u kompaniji.

Deo zaposlenih "Merkator S" polaznici su i Međunarodne poslovne akademije "Merkator" u Ljubljani.

"Merkator S" je deo Grupe Merkator, najvećeg trgovca prehrambenim proizvodima u regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik