Do kraja godine unapređenje prava potrošača u Srbiji

Bez autora
Mar 17 2013

Državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Dragovan Milićević najavio je da će Zakon o zaštiti potrošača biti revidiran do kraja ove godine u cilju unapređenja prava potrošača u Srbiji.Izmene i dopune postojećeg zakona će se odnositi, pre svega, na unapređenje konkretnih prava potrošača vezanih za reklamacije, kvalitet i edukaciju. Izmene ovog zakona će, uz donošenje strategije za zaštitu potrošača do 2018. godine, doneti još veća prava kupcima u našoj zemlji i približiti ih onom položaju koji imaju građani Evropske unije.

Do kraja godine unapređenje prava potrošača u SrbijiDržavni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Dragovan Milićević najavio je da će Zakon o zaštiti potrošača biti revidiran do kraja ove godine u cilju unapređenja prava potrošača u Srbiji.

Milićević je, otvarajući Sajam potrošačkih prava koji se održao povodom Svetskog dana prava potrošača (15. mart), naveo da će se izmene i dopune postojećeg zakona odnositi, pre svega, na unapređenje konkretnih prava potrošača vezanih za reklamacije, kvalitet i edukaciju.

On je naglasio da će izmene ovog zakona, uz donošenje strategije za zaštitu potrošača do 2018. godine, doneti još veća prava kupcima u našoj zemlji i približiti ih onom položaju koji imaju građani Evropske unije.

Sajam potrošačkih prava organizovan je u okviru projekta “Jačanje zaštite potrošača u Srbiji”, koji EU finansira sa 2,5 miliona evra. EU već drugu godinu podržava ovu manifestaciju. i dodao da se ove godine Svetski dan zaštite potrošača – 15. mart, obeležava pod sloganom "Pravda za potrošače sada".

Sajam, koji se održao u tržnom centru “Delta city” pod sloganom “Pravda za potrošače sada”, okupio je više od 20 institucija i organizacija iz oblasti zaštite potrošača, a savete posetiocima davali su predstavnici tržišne, poljoprivredne, turističke i sanitarne inspekcije, Centra za medijaciju, kao i brojnih udruženja potrošača.

Ovu manifestaciju zajednički organizuju resorno ministarstvo i učesnici projekta “Jačanje zaštite potrošača u Srbiji” koji finansira EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik