Euro-Roal Doboj Jug i Alternativa Sarajevo zajednički na tržištu Hrvatske i Crne Gore

Bez autora
Jun 07 2023

Kompanije Euro-Roal Doboj Jug i Alternativa Sarajevo potpisale su zajednički Ugovor o zastupanju i prodaji krovnih i zidnih panela na tržištu Hrvatske i Crne Gore.

Euro-Roal je na području ove dvije zemlje prisutan već duže vrijeme sa vlastitim lagerima i kompletnim asortimanom koji imaju u matičnoj kompaniji, te će ovim zastupništvom predstaviti i ponuditi nove vrijednosti.

Namjera i cilj kompanije Euro-Roal jeste jačati odnos sa bosansko-hercegovačkim kompanijama te kroz zajednički nastup osnažiti prisustvo i status na regionalnim tržištima na kojima ova kompanija već ima stabilnu poziciju.

lz obje kompanije, potpisnice Ugovora o zastupništvu, poručuju da je došlo vrijeme da se firme iz BiH ujedine u svom nastupu i zajedno predstave na tržištima izvan naše zemlje. Ovakve saradnje omogućit će bolji i lakši proboj na ta tržišta i prezentaciju domaćih kompanija u pozitivnom svjetlu, kao snažne i kvalltetne kompanije koje su spremne na saradnju i odgovor na najzahtjevnije tržišne potrebe.

- Uspjeli smo pronaći zajednički sadržilac i interes za tržista Hrvatske i Crne Gore. Euro-Roal i Euro-Metali u Hrvatskoj i Crnoj Gori, sa svojim asortimanima i uslugama koje nude, su procijenili da mogu proširiti ponudu i sa proizvodima kompanije Alternativa, koja svojim vrhunskim proizvodima može udovoljiti svim zahtjevima kupaca kako na Balkanu tako i u državama EU i šire - poručili su iz kompanlje Euro-Roal.

Alternaliva je jedan od najvećih proizvođača panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije. Rangirana kao "brzorastuća kompanija" u Bosni i Hercegovini, svoju lidersku poziciju nastoji zadržati kontinuiranim ulaganjem i saradnjom sa pouzdanim partnerima.

Krovni paneli kompanije Alternativa koriste se i za konstrukcije potrebne za instalaclju solarnih slstema. Euro Solar, sektor u sklopu Hifa-Oil, regionalno prepoznatljiv po najkvalitetnijim rješenjima za projektovanje i izgradnju fotonaponskih postrojenja, koristi upravo ove krovne panele u procesu instalacije solarnih elektrana.

Kompanija Euro-Roall Doboj Jug, kao članica grupacije Hifa-Oil, prepoznatljiva je kao jedan od vodećih distributera arhitektonskih građevinskih sistema, kao i obojenih profila za industrijsku namjenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik