GfK: Hrvatski građani podupiru fiskalizaciju

Bez autora
Nov 06 2013

Prema istraživanju GfK, većina građana Hrvatske, odnosno njih čak 93 posto, podupire uvođenje fiskalnih blagajni, a samo njih sedam posto smatra da je to bilo nepotrebno. Prema objavljenim rezultatima istraživanja koje je GfK proveo na uzorku od tisuću građana u rujnu ove godine, polovina ispitanika koji su za uvođenje fiskalizacije smatra da će se tako napraviti reda u državi u pogledu prometa gotovinom. Druga polovina ispitanih koji podupiru fiskalizaciju malo je manje optimistična i smatra da je fiskalizacija dobro zamišljen način praćenja gotovine, ali da će se ipak pronaći načini kako izbjeći izdavanje pravih računa i plaćanje poreza. Kada je riječ o uvođenju fiskalnih blagajni na tržnice, potpora građana malo je manja - njih 60 posto je za uvođenje fiskalnih blagajni, a 36 posto ih je protiv.

GfK: Hrvatski građani podupiru fiskalizacijuPrema istraživanju GfK, većina građana Hrvatske, odnosno njih čak 93 posto, podupire uvođenje fiskalnih blagajni, a samo njih sedam posto smatra da je to bilo nepotrebno.

Prema objavljenim rezultatima istraživanja koje je GfK proveo na uzorku od tisuću građana u rujnu ove godine, polovina ispitanika koji su za uvođenje fiskalizacije smatra da će se tako napraviti reda u državi u pogledu prometa gotovinom.

Druga polovina ispitanih koji podupiru fiskalizaciju malo je manje optimistična i smatra da je fiskalizacija dobro zamišljen način praćenja gotovine, ali da će se ipak pronaći načini kako izbjeći izdavanje pravih računa i plaćanje poreza. Kada je riječ o uvođenju fiskalnih blagajni na tržnice, potpora građana malo je manja - njih 60 posto je za uvođenje fiskalnih blagajni, a 36 posto ih je protiv.

Istraživanje GfK pokazalo je i da je trećina građana promijenila ponašanje kojim podupiru Vladinu odluku o uvođenju fiskalizacije. Naime, 32 posto ispitanika nakon uvođenja fiskalizacije češće nego prije traži na uvid račune koji su im izdani u dućanima i ugostiteljskim objektima. Ipak, većina (63 posto) ih nije promijenila ponašanje pa račune traži na uvid jednako kao i prije uvođenja fiskalizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik