Građani BiH da kupuju domaće proizvode

Bez autora
Jul 28 2013

Potpredsjednik Vlade Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović obratio se danas novinarima u Sarajevu gdje je govorio o kampanji za kupovinu domaćih proizvoda, izvještava novinar agencije Anadolija (AA). Kampanja za kupovinu domaćih proizvoda je kasnila iz razloga što plaćanje te kampanje nije bilo urađeno na vrijeme, kazao je ministar Lijanović i dodao da je ova kampanja trebala početi još u 2011. godini. U BiH postoje građani koji sigurno žele kupovati domaće proizvode i koji na taj način sigurno žele pomoći razvoju bh. ekonomije. Ali su pritisnuti reklamama stranih proizvoda i izvozima stranih proizvoda na policama trgovina, pa često puta ne kupe domaći proizvod, nego kupe uvozni.

Građani BiH da kupuju domaće proizvodePotpredsjednik Vlade Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović obratio se danas novinarima u Sarajevu gdje je govorio o kampanji za kupovinu domaćih proizvoda, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

“Kampanja za kupovinu domaćih proizvoda je kasnila iz razloga što plaćanje te kampanje nije bilo urađeno na vrijeme”, kazao je ministar Lijanović i dodao da je ova kampanja trebala početi još u 2011. godini.

Prema njegovim riječima, u BiH postoje građani koji sigurno žele kupovati domaće proizvode i koji na taj način sigurno žele pomoći razvoju bh. ekonomije.

''Ali su pritisnuti reklamama stranih proizvoda i izvozima stranih proizvoda na policama trgovina, pa često puta ne kupe domaći proizvod, nego kupe uvozni'', komentirao je, prenose Vijesti.ba.

“Kroz ovakve kampanje sigurno ćemo doći do toga da će veći broj građana  kupovati domaće proizvode nego što je to kupovao u prethodnom period”, pojasnio je ministar Lijanović.

Govoreći o poticajima u poljoprivredi, ministar Lijanović je rekao da svi poticaji, koji su dodijeljeni mogu se vidjeti na web-stranici Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik