Gubici Deleza 195 miliona evra

Belgijski trgovinski lanac Delez zabeležio je gubitke u trećem kvartalu u iznosu od 195 miliona evra, uglavnom od poslovanja u Srbiji. Kompanija će otpisati 195 miliona evra, uglavnom od poslovanja u Srbiji, gde vosoka inflacija, slaba ekonomija i visoka stopa nezaposlenosti utiču na pad prodaje i srednjoročne planove poslovanja. Delez grupa je morala da otpiše i 245 miliona evra gubitaka u januaru, pa sa novim minusom, belgijska kompanija je izgubila skoro polovinu novca koji je platila za kupovinu Delta Maksija 2011. godine, u iznosu od 932,5 miliona evra. Kompanija Maksi ima više od 370 radnji u Srbiji.

Gubici Deleza 195 miliona evraBelgijski trgovinski lanac Delez zabeležio je gubitke u trećem kvartalu u iznosu od 195 miliona evra, uglavnom od poslovanja u Srbiji, objavio je Rojters.

U saopštenju se navodi da će kompanija otpisati 195 miliona evra, uglavnom od poslovanja u Srbiji, gde vosoka inflacija, slaba ekonomija i visoka stopa nezaposlenosti utiču na pad prodaje i srednjoročne planove poslovanja.

Delez grupa je morala da otpiše i 245 miliona evra gubitaka u januaru, pa sa novim minusom, belgijska kompanija je izgubila skoro polovinu novca koji je platila za kupovinu Delta Maksija 2011. godine, u iznosu od 932,5 miliona evra.

Kompanija Maksi ima više od 370 radnji u Srbiji.

Delez je već izašao iz Albanije, gde je svoje poslove prodao za milion evra, kao i iz Crne Gore za pet miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik