Jagodina dobija šoping mol

Bez autora
Dec 02 2013

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da u Jagodini 12. decembra počinje gradnja "Vila" šoping centra u kom će biti zaposleno 300 ljudi. Vila šoping centar imaće oko 10.000 kvadrata poslovnog prostora sa velikim brojem butika najekskuzivnijih marki. Otvaranje je predviđeno za juni 2014. godine, rekao je Marković u Skupštini grada na prijemu koji se svakog poslednjeg petka u mesecu organizuje za građane kojima je potrebna pomoć lokalne samouprave. Marković je naveo da će se tržni centar graditi u delu grada gde je najveća frekvencija ljudi, u blizini Akva parka, Muzeja voštanih figura, Zoo vrta i stadiona. On je najavio i formiranje komisije koja će u zimskom periodu obilaziti bolesne i nemoćne i odnositi im pomoć. Spiskove će dostavljati Saveti mesnih zajednica.

Jagodina dobija šoping molPredsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da u Jagodini 12. decembra počinje gradnja "Vila" šoping centra u kom će biti zaposleno 300 ljudi.

"Vila šoping centar imaće oko 10.000 kvadrata poslovnog prostora sa velikim brojem butika najekskuzivnijih marki. Otvaranje je predviđeno za juni 2014. godine", rekao je Marković u Skupštini grada na prijemu koji se svakog poslednjeg petka u mesecu organizuje za građane kojima je potrebna pomoć lokalne samouprave.

Marković je naveo da će se tržni centar graditi u delu grada gde je najveća frekvencija ljudi, u blizini Akva parka, Muzeja voštanih figura, Zoo vrta i stadiona.

Marković je najavio i formiranje komisije koja će u zimskom periodu obilaziti bolesne i nemoćne i odnositi im pomoć. Spiskove će dostavljati Saveti mesnih zajednica.

Lideru Jedinstvene Srbije je zasmetalo i to što su naslovne strane novina pune "crnih tekstova".

"Ništa optimistički ne deluje kada pogledate naslovne strane i ono što se poslednjih meseci prikazuje. Time ne želim da zaustavljam istraživačko novinarstvo, ali život i istina su nešto drugo. Političari i na lokalnom i na republičkom nivou moraju da se okrenu i da se bave običnim ljudima", rekao je Marković.

Marković je najavio da će na Kopaoniku 10. decembra biti održan sastanak gradonačelnika i predsednika opština iz Srbije koji su nedavno u Vranju oformili udruženje.

"Imamo potpisan sporazum sa 31 opštinom, a prijavilo se 40 opština i gradova da budu članovi udruženja. Zadatak ovog udruženja će biti da pomažemo jedni drugima, da se spajaju proizvođači i kupci. Ja sam za saradnju gradova, da ako se nekom gradu dogodi elementarna nepogoda da mu ostali gradovi pomognu. Siguran sam da će ta saradnja dati rezultat", kazao je on.

Jagodina je odlukom Skupštine grada istupila iz članstva Stalne konferencije gradova i opština zbog visoke članarine od više od milion dinara godišnje.

"Pri tome nismo imali koristi od članarine prethodnih godina jer sve što smo uradili sami smo uradili. Ne mislim da ljudi koji vode SKGO loše rade, ali ovo drugo udruženje će ličiti na nešto drugo. SKGO se nije bavio pomaganjem opštinama kada imaju neki problem. Mi smo pomogli Chupriji da škole kupe naftu, Zaječaru kada su bile poplave, pomogli smo Kraljevu, Leskovcu", rekao je Marković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik