Kavšek: Daljnji koraci ovise o Agrokoru

Bez autora
Nov 11 2013

Mercator se ovaj tjedan sa šest ključnih vjerovnika dogovorio o restrukturiranju duga, što je važan korak u postizanju financijske stabilnosti kompanije. Prvi financijaš Mercatora Drago Kavšek vjeruje da će se proces zaključiti do kraja godine. Rekao je da je za Mercator izrazito nepovoljan sastav duga. Samo 40 posto je dugoročnog dug a 60 posto kratkoročnog i dodaje da je to zbog banaka, koje u posljednjim godinama zbog financijske krize nisu odobravale dugoročne kredite. Mercator ima oko 990 milijuna eura neto duga. Kavšek je još rekao, da se proces prodaje Mercatora Agrokoru zastao. O prodaji Mercatora Agrokoru kaže: Ugovor, koji je dogovoren je osnova za daljnje korake a oni su ovisni o Agrokoru, našim vlasnicima i bankama.

Kavšek: Daljnji koraci ovise o AgrokoruMercator se ovaj tjedan sa šest ključnih vjerovnika dogovorio o restrukturiranju duga, što je važan korak u postizanju financijske stabilnosti kompanije.

Prvi financijaš Mercatora Drago Kavšek vjeruje da će se proces zaključiti do kraja godine. Rekao je da je za Mercator izrazito nepovoljan sastav duga. Samo 40 posto je dugoročnog dug a 60 posto kratkoročnog i dodaje da je to zbog banaka, koje u posljednjim godinama zbog financijske krize nisu odobravale dugoročne kredite. Mercator ima oko 990 milijuna eura neto duga. Kavšek je još rekao, da se proces prodaje Mercatora Agrokoru zastao.

O prodaji Mercatora Agrokoru kaže: "Ugovor, koji je dogovoren je osnova za daljnje korake a oni su ovisni o Agrokoru, našim vlasnicima i bankama".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik