‘Kupuj Kod Malih’ za promoviranje domaćih proizvoda i pomoć malim bh. tvrtkama

Bez autora
Mar 25 2020

Širenje koronavirusa posljednjih nekoliko sedmica mijenja način života u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, a svi se suočavaju s velikim izazovima. Mnogi mali biznisi u BiH bore se s neočekivanim poteškoćama u radu, zbog drastičnog smanjenja potražnje roba i usluga.

Gastro-kulturološka agencija ‘Balkantina’ iz Sarajeva pokrenula je kampanju pod nazivom ‘Kupuj Kod Malih’, radi promoviranja kupovine domaćih zanatskih proizvoda i pomoći malim bh. tvrtkama da prežive krizu.

U okviru te kampanje stanovništvo pozivaju da kupuju proizvode od malih biznisa i dijele svoje doživljaje i slike, uz hashtag #KupujKodMalih.

Vlasnike malih biznisa pozivaju i da učestvuju tako što će koristiti hashtag #KupujKodMalih, na svojim objavama na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

– Ovo je neizvjesno vrijeme za sve nas, važno je da učinimo sve što možemo da bismo podržali naša lokalna poduzeća i njihove zaposlenike. Kampanjom ‘Kupuj Kod Malih’ želimo motivirati stanovništvo da pomogne malim biznisima, kupovinom njihovih proizvoda. Mi smo svi zajedno u ovoj krizi i samo zajedno možemo je preživjeti. U ovo vrijeme važnije je, više nego ikad prije, kupovati lokalno i podržavati zajednicu u kojoj živimo – rekli su za Fenu iz ‘Balkantine’, prodavnice gurmanskih bh. proizvoda.

Navode spisak od 12 biznisa iz Sarajeva koje je moguće podržati odmah, a tokom kampanje taj spisak će se redovno dopunjavati. Ističu mogućnost dostave kupljenih proizvoda.

Uz Balkantina, prodavnicu gurmanskih bh. proizvoda, na tom spisku je i Svijet Organskog Čaja Franz & Sophie, organski čajevi; Petrakija wine&life, vinoteka koja nudi bh. vina, sireve, med i čokolade; Delikatesa nudi domaće, kvalitetne, zdrave, svježe i organske namirnice; a Choco_Val ručno rađene bombone od belgijske čokolade i prirodnih sastojaka bez umjetnih aroma.

Na spisku je i Kantar Homemade, mala kućna radinost koja se bavi proizvodnjom ekstra djevičanskog, hladno prešanog maslinovog ulja te gourmet sirupa, marmelada i slatka od sezonskog voća; Sherbetlook, prirodni sokovi s okusom bh. tradicije; Kuća Zdrave Hrane, prodavnica bh. proizvoda. Dedina Magaza nudi meso, mlijeko, tjestenine, proizvode od voća i povrća; Špajz je prodavnica u kojoj se mogu pronaći proizvodi domaćih proizvođača; Falitidaska, Studio 59 ima unikatne ručno izrađene kuhinjske daske, a na spisku je i Gelender – Mega mikro kraft pivara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik