Lepo pakovanje može da proda i... đubre!

Bez autora
Sep 03 2013

I upakovano đubre ima svoju cenu. To je dokazao njujorški umetnik i preduzetnik Džastin Gignek svojim projektom "New York Garbage For Sale". Još od 2001. godine on prodaje upakovano đubre sa njujorških ulica.Ovu, samo naizgled sumanutu ideju je dobio nakon što su mu kolege i saradnici osporili značaj dizajna ambalaže. Da bi im dokazao da nisu u pravu, Džastin je otišao u potpunu krajnost i rešio da upakuje đubre... A zatim i da ga proda.

Lepo pakovanje može da proda i... đubre!Apsolutno je tačno ono što kažu da svaka roba ima svog kupca. Svaka! Kako drugačije objasniti to što Džastin Gignek pakuje đubre sa njujorških ulica i prodaje ga širom sveta, po cenama od 50 do 100 dolara. A sve je počelo svađom sa kolegama oko važnosti dizajna ambalaže.

I upakovano đubre ima svoju cenu!

To je dokazao njujorški umetnik i preduzetnik Džastin Gignek svojim projektom "New York Garbage For Sale".

Još od 2001. godine on prodaje upakovano đubre sa njujorških ulica.

Ovu, samo naizgled sumanutu ideju je dobio nakon što su mu kolege i saradnici osporili značaj dizajna ambalaže.

Da bi im dokazao da nisu u pravu, Džastin je otišao u potpunu krajnost i rešio da upakuje đubre... A zatim i da ga proda!

Bio je siguran da će dobro pakovanje uspeti da proda nešto što niko ne kupuje. A zatim i počeo da sakuplja smeće po prljavim njujorškim ulicama u blizini Tajms skvera.

Za 12 godina, 1.300 paketića upakovanog smeća u Lucite pakovanju, potpisanih i numerisanih, prodao je po ceni od 50 dolara po komadu.

Uz originalnu seriju „100 odsto autentičnog“ njujorškog đubreta, ovaj mladi umetnik je napravio i niz limitiranih pakovanja koja uključuju otpatke pokupljene sa ulica nakon važnih događaja kao što su: Obamina inauguracija, Republikanska nacionalna konvencija, pobednička parada Jenkija nakon osvajanja titule, Novogodišnje večeri na Tajms skveru, Poslednji dan na starom stadionu Jenkija, Dan Svetog Patrika i mnoga druga koja su koštala i do 100 američkih dolara.

Verovali ili ne, lepo upakovano đubre u providnim plastičnim kutijama privuklo je brojne poštovaoce smeća sa skoro svih kontinenata – prodao ga kupcima u preko 25 zemalja širom sveta.

Džastin se nije tu zaustavio, već je nastavio da širi biznis – sada skuplja i đubre sa ulica drugih američkih gradova!

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik