Lidl kupuje jednu lokaciju u Nišu

Bez autora
Jul 10 2013

Nemački trgovinski lanac Lidl pored već kaparisanog zemljišta u Nišu zainteresovan je za još dve lokacije u tom gradu. Nemački LIDL ranije je najavljivao da pored već kaparisanog zemljišta nedaleko od sadašnjeg DIS-a, planira još dve lokacije u Nišu za svoje markete. Jedna od njih, prema najavama, najverovatnije će biti Apelovac. Bivša kasarna na Apelovcu u Nišu trebalo bi da bude ustupljena Gradu, a na tom mestu kroz dve godine, prema očekivanjima gradonačelnika, biće još jedan objekat LIDL-a. Prvi čovek Niša Zoran Perišić kaže da je dopis poslat Ministarstvu odbrane i da bi nakon toga Vlada Srbije trebalo da usvoji zaključak koijm se bivša kasarna ustupa Gradu. Nakon toga biće raspisan javni poziv investitorima. Zemljište će biti na licitaciji. Postoji investitor, ali možda se zainteresuje još neko. Zakon će biti ispoštovan tako da se sigurno to do kraja godine završava.

Lidl kupuje jednu lokaciju u NišuNemački trgovinski lanac Lidl pored već kaparisanog zemljišta u Nišu zainteresovan je za još dve lokacije u tom gradu, prenose Južne vesti.

Nemački LIDL ranije je najavljivao da pored već kaparisanog zemljišta nedaleko od sadašnjeg DIS-a, planira još dve lokacije u Nišu za svoje markete. Jedna od njih, prema najavama, najverovatnije će biti Apelovac.

Bivša kasarna na Apelovcu u Nišu trebalo bi da bude ustupljena Gradu, a na tom mestu kroz dve godine, prema očekivanjima gradonačelnika, biće još jedan objekat LIDL-a.

Prvi čovek Niša Zoran Perišić kaže da je dopis poslat Ministarstvu odbrane i da bi nakon toga Vlada Srbije trebalo da usvoji zaključak koijm se bivša kasarna ustupa Gradu.

Nakon toga, kako kaže Perišić, biće raspisan javni poziv investitorima.

"Zemljište će biti na licitaciji. Postoji investitor, ali možda se zainteresuje još neko. Zakon će biti ispoštovan tako da se sigurno to do kraja godine završava", kaže Perišić.

"Reč je o zemljištu od jednog hektara i LIDL je veoma zainteresovan. Treća lokacija za sada nije poznata", kaže Perišić.

On objašnjava da ne treba da čudi to što se sa radovima na prvoj lokaciji još nije krenulo, jer kako kaže, LIDL planira da istovremeno otvori čak 15-ak objekata u Srbiji.

Očekivanja gradonačelnika su da objekti profunkcionišu za dve godine, a na Apelovcu će investitor, prema ugovoru, morati da sagradi i stanove za vojna lica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik