Martovska korpa - 802 eura

Bez autora
Apr 17 2013

Minimalna potrošačka korpa u martu iznosila je 802 eura, od čega se na hranu i bezalkoholna pića utroši 254 eura. U odnosu na godinu ranije vrijednost potrošačke korpe povećana je za dva odsto. Na neprehrambene proizvode i usluge otpada 352,9 eura potrošačke korpe, dok za rentu građani izdvajaju 195 eura. Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu 2013. godine je u odnosu na februar 2013. godine zabilježila rast od 0,3 odsto. Vrijednost minilmalne potrošačke korpe za hranu i bezalkoholna pića u martu, u odnosu na februar zabilježila je rast od 0,2 odsto. Cijene neprehrambenih proizvoda i usluga u odnosu na februar povećane su za 0,5 odsto, dok je vrijednost rente ostala nepromijenjena. Vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu u odnosu na godinu ranije povećana je za dva odsto.

Martovska korpa - 802 euraMinimalna potrošačka korpa u martu iznosila je 802 eura, od čega se na hranu i bezalkoholna pića utroši 254 eura, pokazuju podaci MONSTAT-a.

U odnosu na godinu ranije vrijednost potrošačke korpe povećana je za dva odsto.

Na neprehrambene proizvode i usluge otpada 352,9 eura potrošačke korpe, dok za rentu građani izdvajaju 195 eura.

„Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu 2013. godine je u odnosu na februar 2013. godine zabilježila rast od 0,3 odsto“, navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

Vrijednost minilmalne potrošačke korpe za hranu i bezalkoholna pića u martu, u odnosu na februar zabilježila je rast od 0,2 odsto.

Cijene neprehrambenih proizvoda i usluga u odnosu na februar povećane su za 0,5 odsto, dok je vrijednost rente ostala nepromijenjena.

Vrijednost minimalne potrošačke korpe u martu u odnosu na godinu ranije povećana je za dva odsto.

„Mjesečna inflacija u martu, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena iznosila je 0,3 odsto. Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena odjeće; obuće; mesa; najmeštaja; voća; mlijeka, sira i jaja kao i usluga smještaja“, saopštili su statističari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik