Mercator Hrvatska pripojen Konzumu

Bez autora
Jan 09 2023

Potkraj prošle godine Mercatorova hrvatska podružnica Mercator - H pripojena je Konzumu s kojim je sve više povezana, piše današnji Dnevnik pozivajući se na izvještaj hrvatskog sudskog registra.

Prema neslužbenim podacima, vrijednost posla je oko 140 milijuna eura, pri čemu bi se za taj iznos trebale umanjiti financijske obaveze Mercatora prema Fortenovi, koja je lani refinansirala Mercatorove kredite kod 55 banaka povjerilaca u iznosu od gotovo pola milijarde eura.

Mercator - H, koji je registriran za djelatnost iznajmljivanja i upravljanja vlastitim ili iznajmljenim nekretninama, u 2021. ostvario je 26 milijuna eura prometa, što je 1,7 milijuna eura više nego godinu prije.

Nakon gubitka u 2020. Mercator - H lani je ostvario neto dobit od 1,12 milijuna eura, prenosi današnji Dnevnik i dalje špekulira o mogućoj prodaji bosanskohercegovačke i srpske kompanije ili još većoj "kontrolu" od strane matične Fortenove i (njenog) hrvatskog Konzuma.

Prema Dnevniku, zajednička nabava već se odvija s 36 velikih dobavljača, što je sasvim prirodno jer se radi o zajedničkoj trgovačkoj tvrtki.

Nakon zajedničke nabave mnogih proizvoda, može se očekivati integracija i ostalih poslovnih funkcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik