Mercator zbog Getroa bolje poslovao u inozemstvu

Bez autora
May 13 2010

Prihodi od prodaje, koje je Mercator u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježio u Sloveniji, na godišnjoj su razini pali za 1,5 posto na 406 milijuna eura. Pad prihoda uglavnom je posljedica manje veleprodaje, gdje je slovenski trgovac zbog neplaćanja smanjio isporuke određenim strankama. Prihodi od prodaje na stranim tržištima istovremeno su se povećali za 12 posto na 232 milijuna eura. Rast je posljedica širenja, uključujući i hrvatski Getro, koji je dio Grupe Mercator od sredine veljače. Podsjetimo, dobit iz poslovanja pala je za 8 posto na 22,7 milijuna eura, što je posljedica natprosječnog rasta troškova poslovanja.

Mercator zbog Getroa bolje poslovao u inozemstvuPrihodi od prodaje, koje je Mercator u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježio u Sloveniji, na godišnjoj su razini pali za 1,5 posto na 406 milijuna eura.

Pad prihoda uglavnom je posljedica manje veleprodaje, gdje je slovenski trgovac zbog neplaćanja smanjio isporuke određenim strankama.

Prihodi od prodaje na stranim tržištima istovremeno su se povećali za 12 posto na 232 milijuna eura. Rast je posljedica širenja, uključujući i hrvatski Getro, koji je dio Grupe Mercator od sredine veljače. Podsjetimo, dobit iz poslovanja pala je za 8 posto na 22,7 milijuna eura, što je posljedica natprosječnog rasta troškova poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik