Merkur otvorio obnovljeni trgovački centar: Dobrodošlica uz sarajevsko pivo

Bez autora
Sep 18 2011

Slovenski Merkur u petak je u sarajevskom naselju Stup otvorio obnovljeni trgovački centar površine 10.000 kvadratnih metara, u okviru kojeg su i prodajni objekti Drvoprometa - DP marketi, drogerije CM, obuće Šimecki i Borovo te ugostiteljski sadržaji. Zaposleno je više od 100 radnika, od kojih 78 radi za Intermerkur Nova. Dobrodošlicu poslovnim partnerima i prvim kupcima zaželio je predsjednik grupacije Merkur Blaž Pesjak. Ova kompanija nakon uspješno završenog postupka prisilnog poravnanja prihvata nove izazove na tržištu, što potvrđuje i otvaranjem ovog objekta, koji je njihova najveća investicija u ovoj godini. Ovaj trgovački centar svjedoči o potpunoj otvorenosti bh. tržišta, čime se dokazuje da na ovim prostorima ima mjesta za sve. Najavio je otvaranje sličnih trgovačkih centara u Banjoj Luci, Tuzli, Bijeljini, Bihaću, što podrazumijeva novo zapošljavanje. Otvaranje trgovačkog centra Merkur bilo je popraćeno brojnim sadržajima za potrošače i djecu. Prve kupce i goste hladnim pivom dočekala je i Sarajevska pivara.

Merkur otvorio obnovljeni trgovački centar: Dobrodošlica uz sarajevsko pivoSlovenski Merkur u petak je u sarajevskom naselju Stup otvorio obnovljeni trgovački centar površine 10.000 kvadratnih metara, u okviru kojeg su i prodajni objekti Drvoprometa - DP marketi, drogerije CM, obuće Šimecki i Borovo te ugostiteljski sadržaji.

Zaposleno je više od 100 radnika, od kojih 78 radi za Intermerkur Nova.

Dobrodošlicu poslovnim partnerima i prvim kupcima zaželio je predsjednik grupacije Merkur Blaž Pesjak. Kazao je da je ova kompanija nakon uspješno završenog postupka prisilnog poravnanja prihvata nove izazove na tržištu, što potvrđuje i otvaranjem ovog objekta, koji je njihova najveća investicija u ovoj godini. Direktor Intermerkur Nova Enver Šoškić rekao je da ovaj trgovački centar svjedoči o potpunoj otvorenosti bh. tržišta, čime se dokazuje da na ovim prostorima ima mjesta za sve. Najavio je otvaranje sličnih trgovačkih centara u Banjoj Luci, Tuzli, Bijeljini, Bihaću, što podrazumijeva novo zapošljavanje.

Otvaranje trgovačkog centra Merkur bilo je popraćeno brojnim sadržajima za potrošače i djecu. Prve kupce i goste hladnim pivom dočekala je i Sarajevska pivara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik