Nastavak saradnje BiH i Kine

Bez autora
Apr 18 2012

Vanjskotrgovinska komora (VTK) Bosne i Hercegovine bila je domaćin susreta predstavnika privrednih komora u BiH s predstavnicima Vijeća i podvijeća za promociju međunarodne trgovine Narodne Republike Kine. Susretima su prisustvovali, osim predstavnika VTKBiH i Vijeća za promociju međunarodne trgovine Kine, predstavnici šest ekonomski najrazvijenijih kineskih provincija te predstavnici privrednih komora FBiH, ZDK, HNK, USK, SBK i Brčko Distrikta. U nastavku susreta upriličeno je potpisivanje sedam sporazuma o saradnji između predstavnika podvijeća i kantonalnih komora. Sporazumi su potpisani između Podvijeća Guangdong sa PK FBiH i ZDK, Podvijeća Fudžijan sa PK TK i Brčko Distrikta te Podvijeća Hainan sa PK HNK, SBK i USK.

Nastavak saradnje BiH i KineVanjskotrgovinska komora (VTK) Bosne i Hercegovine bila je domaćin susreta predstavnika privrednih komora u BiH s predstavnicima Vijeća i podvijeća za promociju međunarodne trgovine Narodne Republike Kine.

Susretima su prisustvovali, osim predstavnika VTKBiH i Vijeća za promociju međunarodne trgovine Kine, predstavnici šest ekonomski najrazvijenijih kineskih provincija te predstavnici privrednih komora FBiH, ZDK, HNK, USK, SBK i Brčko Distrikta.

Predsjednik VTKBiH Bruno Bojić u obraćanju je zahvalio kineskoj delegaciji na interesu koji pokazuje za saradnju s našom zemljom.

U nastavku susreta upriličeno je potpisivanje sedam sporazuma o saradnji između predstavnika podvijeća i kantonalnih komora. Sporazumi su potpisani između Podvijeća Guangdong sa PK FBiH i ZDK, Podvijeća Fudžijan sa PK TK i Brčko Distrikta te Podvijeća Hainan sa PK HNK, SBK i USK.

Ocenite tekst
Komentari
  • Ismet

    Apr 19 2012
    Bravo državo povećavaj nezaposlenost a domaće resurse neka kupuju inostrani kupci za marku.
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik