Obuka o carinskim procedurama

Bez autora
Apr 16 2012

Privredna komora RS-a, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH će, 19. aprila, organizirati obuku o pojednostavljenim carinskim postupcima. Obuka iz ove oblasti od velikog je značaja za privrednike, s obzirom da se radi o novinama u carinskom postupku o kojima treba da budu upoznati, smatraju u entitetskoj Privrednoj komori. Razmatrat će se sva pitanja relevantna za pojednostavljene carinske postupke, počev od toga koje uvjete zainteresovana osoba mora ispuniti, kako se vrši njihova provjera i šta ona obuhvata kako kod carinskih organa, tako i kod samog podnosioca zahtjeva (tzv. prethodna kontrola podnijetog zahtjeva), kao i način popunjavanja zahtjeva i njegovo podnošenje. Bit će riječi o načinu sprovođenja pojednostavljenih postupaka.

Obuka o carinskim proceduramaPrivredna komora RS-a, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH će, 19. aprila, organizirati obuku o pojednostavljenim carinskim postupcima.

Obuka iz ove oblasti od velikog je značaja za privrednike, s obzirom da se radi o novinama u carinskom postupku o kojima treba da budu upoznati, smatraju u entitetskoj Privrednoj komori.

Razmatrat će se sva pitanja relevantna za pojednostavljene carinske postupke, počev od toga koje uvjete zainteresovana osoba mora ispuniti, kako se vrši njihova provjera i šta ona obuhvata kako kod carinskih organa, tako i kod samog podnosioca zahtjeva (tzv. prethodna kontrola podnijetog zahtjeva), kao i način popunjavanja zahtjeva i njegovo podnošenje.

Bit će riječi o načinu sprovođenja pojednostavljenih postupaka.

Obuka će biti održana u Privrednoj komori RS-a u Banjoj Luci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik