Od Božića 350 miliona evra prometa u Beču

Bez autora
Nov 27 2013

Prema aktuelnoj anketi prosečni izdaci Bečlija za božićne poklone iznose 370 evra. Od ispitanih deset, devet Bečlija planira da kupi božićne poklone i to pre svega knjige, zatim vrednosne vaučere i garderobu.Bečki trgovci mogu da računaju sa pojačanim poslom tokom predbožićnog perioda. Bečlije će ove godine potrošiti devet miliona evra na poklone. Trgovci u maloprodaji mogu da računaju sa prometom u decembru u iznosu od 350 miliona evra.

Od Božića 350 miliona evra prometa u BečuPrema aktuelnoj anketi prosečni izdaci Bečlija za božićne poklone iznose 370 evra. Od ispitanih deset, devet Bečlija planira da kupi božićne poklone i to pre svega knjige, zatim vrednosne vaučere i garderobu.

Bečki trgovci mogu da računaju sa pojačanim poslom tokom predbožićnog perioda. Bečlije će ove godine potrošiti devet miliona evra na poklone, kaže predsednica Privredne komore Beča, Brigita Jank. Trgovci u maloprodaji mogu da računaju sa prometom u decembru u iznosu od 350 miliona evra.

Ukupno devet od deset Bečlija (starijih od 15 godina) žele ove godine da kupe poklone. U proseku će svaki Bečlija pokloniti po 7 poklona. Izdaci se po osobi kreću oko 370 evra, pri čemu žene sa 390 evra više troše nego muškarci (350 evra). Najraspoloženiji za kupovinu poklona su Bečlije od 50 do 59 godina (oko 490 evra).

Period oko Božića posebno je značajan za juvelire i trgovce igračaka. Ove dve branše oko Božića pojedinačno ostvare 11 odsto svog ukupnog godišnjeg prometa. Knjige su i dalje najomiljeniji poklon Bečlija. Ukupno 50 odsto ispitanika stavlja knjigu ispod jelke. Zatim slede vrednosni vaučeri, garderoba, igračke i kozmetika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik