Plantaže povukle "moje vino" sa srpskog tržišta

Bez autora
Nov 03 2013

Podgorička kompanija "Plantaže" povukla je sa tržišta Srbije deo serije poluslatkog belog vina "moje vino", zbog blagog zamućenja. U delu izvezene serije vrste "moje vino" desila se naknadna fermentacija u flaši, pa je primećeno blago zamućenje, usled slučajnog prolaska kvasca kroz mikrofilter. Čim smo to uočili, povukli smo čitavu seriju vina sa tržišta. Upravo radimo dodatnu kontrolu i analizu, kako bismo ustanovili tačan broj boca sa ovim zamućenjem, naveli su iz kompanije "Plantaže". Dodaje se da su, radi otklanjanja sumnje, urađene analize u dve odvojene laboratorije - u Vršcu i Bečeju.

Plantaže povukle "moje vino" sa srpskog tržištaPodgorička kompanija "Plantaže" povukla je sa tržišta Srbije deo serije poluslatkog belog vina "moje vino", zbog blagog zamućenja.

Kako prenose podgorički mediji, u delu izvezene serije vrste "moje vino" desila se naknadna fermentacija u flaši, pa je primećeno blago zamućenje, usled slučajnog prolaska kvasca kroz mikrofilter.

"Čim smo to uočili, povukli smo čitavu seriju vina sa tržišta. Upravo radimo dodatnu kontrolu i analizu, kako bismo ustanovili tačan broj boca sa ovim zamućenjem", naveli su iz kompanije "Plantaže".

Dodaje se da su, radi otklanjanja sumnje, urađene analize u dve odvojene laboratorije - u Vršcu i Bečeju.

"Dobijene su potvrde da sva vina u potpunosti odgovaraju svim pravilnicima koji se odnose na ovu problematiku", saopštile su "Plantaže".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik