Podrška Sberbanke plasmanu automobila iz Kragujevca na rusko tržište

Bez autora
Jul 14 2013

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je danas u Moskvi sa izvršnim direktorom i predsednikom UO Sberbanke Hermanom Grefom, zamenikom direktora Sberbanke Sergejem Gorkovim i zamenikom predsednika “Fijat grupe” Alfredom Altavilom o saradnji u oblasti plasmana “Fijatovih” automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište. Sberbanka je zainteresovana da bude glavni nosilac izvoza automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište. Očekuje se da će Vlada Ruske Federacije uskoro i zvanično odobriti aranžman koji su predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić dogovorili pre tri meseca. Takođe, Dačić i Putin postigli dogovor o tome da se Srbiji odobri jedan bescarinski kontingent od 10.000 vozila za plasman u Rusiji, pri čemu je “Fijat” spreman da poveća proizvodnju i plasira automobile na ovo tržište.

Podrška Sberbanke plasmanu automobila iz Kragujevca na rusko tržišteMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je danas u Moskvi sa izvršnim direktorom i predsednikom UO Sberbanke Hermanom Grefom, zamenikom direktora Sberbanke Sergejem Gorkovim i zamenikom predsednika “Fijat grupe” Alfredom Altavilom o saradnji u oblasti plasmana “Fijatovih” automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište.

Dinkić je naveo da je Sberbanka zainteresovana da bude glavni nosilac izvoza automobila proizvedenih u Kragujevcu na rusko tržište.

On je izrazio očekivanje da će Vlada Ruske Federacije uskoro i zvanično odobriti aranžman koji su predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić dogovorili pre tri meseca.

Takođe, Dinkić je napomenuo da su Dačić i Putin postigli dogovor o tome da se Srbiji odobri jedan bescarinski kontingent od 10.000 vozila za plasman u Rusiji, pri čemu je “Fijat” spreman da poveća proizvodnju i plasira automobile na ovo tržište.

Ministar je danas u Moskvi potpisao i sporazum sa Sberbankom o uspostavljanju saradnje između srpske Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza i ove banke.

Ovaj dokument, kako je naveo, podrazumeva saradnju između Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije i najveće ruske banke Sberbanke u osiguranju i finansiranju nastupa srpskih izvoznika u Rusiji kako bi još više domaćih proizvoda bilo plasirano na veliko rusko tržište.

Gorkov je naglasio da je potpisivanje sporazuma još jedan korak u unapređenju odličnih odnosa Rusije i Srbije, i dodao da je to prvenstveno podrška srpskom izvozu, ali može neposredno da pomogne i čitavoj ekonomiji Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik