Posle Izidžeta otvara supermarkete

Bez autora
Aug 06 2013

Vlasnik niskobudžetne aviokompanije Izidžet (EasyJet) pokreće lanac jeftinih supermarketa, koji je zamišljen kao konkurencija diskontima poput Aldija i Lidla.Izi grupa britanskog biznismena kiparskog porekal, Steliosa Hadži Ionua, kojoj pripada niskobudžetna aviokompanija Izidžet, planira da otvori lanac supermarketa Izifudstor (EasyFoodstore).

Posle Izidžeta otvara supermarketeVlasnik niskobudžetne aviokompanije Izidžet (EasyJet) pokreće lanac jeftinih supermarketa, koji je zamišljen kao konkurencija diskontima poput Aldija i Lidla.

Izi grupa britanskog biznismena kiparskog porekal, Steliosa Hadži Ionua, kojoj pripada niskobudžetna aviokompanija Izidžet, planira da otvori lanac supermarketa Izifudstor (EasyFoodstore), objavljeno je na novoosnovanom sajtu easyfoodstore.com.

Prvi "pilot" supermarket planiran je u prizemlju devetospratnice u londonskom kraju Krojdon. U zgradi koja u potpunosti pripada Izi grupi, biće otvoreni i restoran i teretana, a dva sprata će moći da se iznajme za kancelarije, preneli su mediji.

Izifudstor je zamišljen kao konkurencija trgovinskim lancima sa niskim cenama, kao što su Aldi i Lidl, takozvanim "tvrdim diskonterima" (hard discounters).

Oni određuju minimalnu cenu za robu i ostvaruju uštede smanjenjem prostora, malim spektrom proizvoda i malim brojem zaposlenih. Pored toga "tvrdi diskonteri" uglavnom prodaju proizvode pod sopstvenom trgovačkom markom.

Izi grupa osnovana je krajem 90-ih godina. Ima nekoliko brendova koje karakteriše prisustvo reči "izi" (lako). Izi grupi pripadaju avioprevoznik Izi džet, lanac bioskopa, hotela i teretana. Grupa posluje i u finansijskom sektoru, ugostiteljstvu i pruža usluge transporta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik