Potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini

Bez autora
Jun 24 2013

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Mirko Šarović, potpisao je Sporazum o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Evropskog udruženja slobodne trgovine. Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja potvrdu težnje dviju strana da se, kroz dogovorenu liberalizaciju tržišta robe i usluga, kreiraju uslovi za daljnji razvoj, kao i za unapređenje trgovinske i ekonomske saradnje. Evropsko udruženje slobodne trgovine predstavlja asocijaciju koja ujedinjuje tržišta Švajcarske, Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

Potpisan Sporazum o slobodnoj trgoviniMinistar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Mirko Šarović, potpisao je Sporazum o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Evropskog udruženja slobodne trgovine.

Ministar Šarović izjavio je da potpisivanje ovog sporazuma predstavlja potvrdu težnje dviju strana da se, kroz dogovorenu liberalizaciju tržišta robe i usluga, kreiraju uslovi za daljnji razvoj, kao i za unapređenje trgovinske i ekonomske saradnje.

Evropsko udruženje slobodne trgovine predstavlja asocijaciju koja ujedinjuje tržišta Švajcarske, Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik