Prodaja Mercatora ide dalje, Agrokor uskoro na pregovorima

Bez autora
May 15 2013

Ljubljansko Delo neslužbeno doznaje kako se postupak prodaje Mercatora neće prekidati. Uskoro bi tako (ponovno) na pregovore mogao biti pozvan Agrokor. Todorićev je koncern, kako se neslužbeno doznaje, za dionicu Mercatora ponudio 110 eura, što je upola manje od cijene koju je bio spreman platiti prije godinu dana (221 euro). Zato se informacija o nastavku prodajnog postupka može tumačiti i kao testiranje Agrokorove spremnosti da ponudi nešto veću cijenu. U međuvremenu, dionice Mercatora nastavljaju tonuti pa su tako jučer spuštene na 95 eura, najnižu razinu od kolovoza 2002. U samo dva dana iscurilo je gotovo 14 posto tržišne kapitalizacije najvećeg slovenskog trgovca. Osim niske cijene ponuditelja, investitore brine i slabo poslovanje Mercatora.

Prodaja Mercatora ide dalje, Agrokor uskoro na pregovorimaLjubljansko Delo neslužbeno doznaje kako se postupak prodaje Mercatora neće prekidati.

Uskoro bi tako (ponovno) na pregovore mogao biti pozvan Agrokor. Todorićev je koncern, kako se neslužbeno doznaje, za dionicu Mercatora ponudio 110 eura, što je upola manje od cijene koju je bio spreman platiti prije godinu dana (221 euro). Zato se informacija o nastavku prodajnog postupka može tumačiti i kao testiranje Agrokorove spremnosti da ponudi nešto veću cijenu.

U međuvremenu, dionice Mercatora nastavljaju tonuti pa su tako jučer spuštene na 95 eura, najnižu razinu od kolovoza 2002. U samo dva dana iscurilo je gotovo 14 posto tržišne kapitalizacije najvećeg slovenskog trgovca.

Osim niske cijene ponuditelja, investitore brine i slabo poslovanje Mercatora. Slovenski trgovački lanac objavio je jučer da je u prva tri mjeseca ove godine ostvario 658,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 2,6 posto manje nego u prvom kvartalu prošle godine, te zabilježio gubitak od 8,6 milijuna eura.

Direktor Mercatora Toni Balažič rekao je da je zabilježeni gubitak u okviru plana, te da očekuje kako će Mercatorov poslovni rezultat na kraju godine biti pozitivan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik