Proizvodi iz Srbije konkurentni na tržištu Saudijske Arabije

Bez autora
Sep 12 2013

Državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević predvodio je delegaciju proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije koja se u Sarajevu sastala sa Abdulahom Al Othaimom, vlasnikom “Al Othaim grupe” iz Saudijske Arabije. Abdulah Al Othaim je tom prilikom izrazio spremnost da iz Srbije u kontinuitetu uvozi mleko i mlečne proizvode, meso i mesne prerađevine, šećer, suncokretovo ulje i brašno. On je ocenio da proizvodi iz Srbije i cenom i kvalitetom mogu biti konkurentni na tržištu Saudijske Arabije. Ovaj sastanak je nastavak saradnje koja je počela posetom potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića Saudijskoj Arabiji i razgovorom sa ministrom ekonomije Muhamedom Al Džazerom. “Al Othaim grupa” je jedan od najvećih uvoznika hrane na Bliskom istoku.

Proizvodi iz Srbije konkurentni na tržištu Saudijske ArabijeDržavni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević predvodio je delegaciju proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije koja se u Sarajevu sastala sa Abdulahom Al Othaimom, vlasnikom “Al Othaim grupe” iz Saudijske Arabije.

Abdulah Al Othaim je tom prilikom izrazio spremnost da iz Srbije u kontinuitetu uvozi mleko i mlečne proizvode, meso i mesne prerađevine, šećer, suncokretovo ulje i brašno.

On je ocenio da proizvodi iz Srbije i cenom i kvalitetom mogu biti konkurentni na tržištu Saudijske Arabije.

Ovaj sastanak je nastavak saradnje koja je počela posetom potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića Saudijskoj Arabiji i razgovorom sa ministrom ekonomije Muhamedom Al Džazerom.

“Al Othaim grupa” je jedan od najvećih uvoznika hrane na Bliskom istoku.

U delegaciji privrednika iz Srbije bili su predstavnici “Imleka”, “Interkomerca”, “Inveja” i “Beokatra”, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik