Promet robe u trgovini na malo veći u tekućim cenama za 4 posto

Bez autora
Jun 30 2013

Promet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji, u maju 2013. godine u odnosu na maj 2012. godine, veći je u tekućim cenama za 4 posto, a u stalnim cenama je manji za 3,8 posto. U maju 2013. u odnosu na prethodni mesec iste godine, promet robe je manji u tekućim cenama za 0,3 posto, a u stalnim cenama za 0,2 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar – maj 2013. godine, u odnosu na isti period 2012. godine, veći je u tekućim cenama za 1,1 posto, a u stalnim cenama je manji za 8,2 posto.

Promet robe u trgovini na malo veći u tekućim cenama za 4 postoPromet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji, u maju 2013. godine u odnosu na maj 2012. godine, veći je u tekućim cenama za 4 posto, a u stalnim cenama je manji za 3,8 posto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U maju 2013. u odnosu na prethodni mesec iste godine, promet robe je manji u tekućim cenama za 0,3 posto, a u stalnim cenama za 0,2 posto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar – maj 2013. godine, u odnosu na isti period 2012. godine, veći je u tekućim cenama za 1,1 posto, a u stalnim cenama je manji za 8,2 posto.

Promet u trgovini na malo dobijen je na osnovu statističkog istraživanja “Mesečni izveštaj trgovine na malo”, realizovanog na uzorku, i na osnovu prijava PDV-a dobijenih od Poreske uprave.

Sve objavljene indekse, kao se navodi u saopštenju, treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu ocenjenih rezultata iz redovnih statističkih istraživanja koje sprovodimo na većem broju jedinica u uzorku.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama, odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik